Русия прилага в Украйна така наречената тактика на амебата, при

...
Русия прилага в Украйна така наречената тактика на амебата, при
Коментари Харесай

Генерал разкри руската тактика в Украйна

Русия ползва в Украйна по този начин наречената " тактичност на амебата ", при която, защото не ѝ доближават сили за повсеместен пробив, тя употребява по-малко бойци, които ревизират здравината на вражеската обрана по цялото продължение на фронтовата линия, разкри командващият Естонските сили за защита генерал-майор Енно Мьотс, представен от Укринформ.

Той означи в изявление за естонска медия, че съветските войски неотдавна за засилили офанзивите си против Харков и пропагандните канали на Москва приканват градът да бъде премахнат от картата.



Мьотс уточни, че е знамение, че градът към момента не е опустошен, защото се намира близо до фронтовата линия.

Според генерала Русия се пробва да разшири фронтовата линия и да принуди Украйна да разпръсне отбранителните си сили.

" Руснаците ползват нещо, което можем да опишем като тактичност на амебата. Съзнателно или не, на тях не им доближава силата за повсеместен пробив, заради което ревизират здравината на защитата на всички места, без да се интересуват от живота на бойците си и от машините си, надявайки се да открият опция. Това е техният метод на деяние освен на бойното поле, само че може да се каже и в световен проект ", счита Мьотс.

Той акцентира, че Кремъл следи Естония и другите балтийски страни и чака комфортен миг, с цел да провокира рецесия.

" Това се случи и в Африка, където Русия си проби път с лакти, разпростря пипалата си, до момента в който европейските сили и обединения в последна сметка се отдръпнаха, бяха изтласкани, а руснаците към момента са там ", разясни генералът.

Мьотс съобщи, че въпреки Русия да може да бомбардира Харков, тя няма сили да превземе града.

" Те могат да си пробият път през града един път, само че удържането му изисква доста повече войски. А тъкмо това липсва на руснаците в този момент. Макар да виждаме, че Русия набира повече бойци - факт е, че в този момент тя има повече войски в Украйна - в сравнение с преди две години, качеството на тяхната подготовка и командване е неприятно и това е очевидно на равнище взвод или рота. През последните седмици руснаците се пробват да комбинират бронирани офанзиви на равнище рота, само че видяхме единствено няколко такива проби ", добави естонският военачалник.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР