Русия през първата половина на август уверено е увеличавала добива

...
Русия през първата половина на август уверено е увеличавала добива
Коментари Харесай

Русия е увеличила добива на петрол до 11,32 млн. барела на ден през август


Русия през първата половина на август решително е увеличавала добива на нефт след спадът през последните три месеца, поради заразяването на петролопровода „ Дружба “, оповестява „ Интерфакс “, базирайки се на източник, осведомен с данните от статистиката в бранша.

Според данните, приблизително дневният рандеман на нефт през първата половина на август е бил 1,545 млн. това дневно, или 11,32 млн. барела дневно (при преизчисляване с коефициента 7,33), до момента в който в границите на договорката на ОПЕК+ тя би трябвало да се резервира на равнище от 11,17 млн.барела дневно. Според изискванията на ОПЕК+ производството на петрол би трябвало да бъде намалено с 228 хил.барела дневно, по отношение на октомври 2018 година, а през август ограничаването е било едвам с 80 хиляди барела дневно. Това значи, че Русия е изпълнила отговорностите си пред ОПЕК+ единствено с 35 %.

Резкият растеж на добива е почнал, откакто Русия през май-юли е понижила производството на петрола, поради заразяването на нефтопровода „ Дружба “. Така от месец май приблизително дневният рандеман е скочил до 11,11 млн. барела дневно, а договорката в границите на ОПЕК+ е била преизпълнена с 28 %. През юни добивът е понижен до 11,09 млн.барела дневно, а договорката е била преизпълнена с 36 %. През юли производството на нефт се е нормализирало на равнището от 11,14 млн. барела дневно, а преизпълнението по договорката е било 13 %.

Нарастването на добива се е дължало главно на „ Роснефт “.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР