Русия през март отново остава на второ място по добив

...
Русия през март отново остава на второ място по добив
Коментари Харесай

САЩ запазват лидерското си място по добив на петрол, следвана от Русия


Русия през март още веднъж остава на второ място по рандеман на нефт – 10,563 млн. барела дневно, като изпреварва Саудитска Арабия, само че и за следващ път отстъпва първото място на Съединени американски щати, сочат данните на организацията - Joint Organization Data Initiative (JODI

По данни на JODI, през месец март добивът на Съединени американски щати е бил от порядъка на 12,11 млн. барела дневно и страната остава най-големият производител. Добивът на Саудитска Арабия е бил в размер от 9,787 млн. барела дневно.
Според данните на организацията, добивът на нефт в Съединени американски щати е повишен с 3,7 %, в Русия е намалял спрямо февруари с 0,7 %. Спадът при Саудитска Арабия е от 3.4 =.

Експортът на нефт от Саудитска Арабия през месец март в месечно изражение е повишен с 2,4 % - до 7,141 млн. барела дневно, от Съединени американски щати е намалял с 5,2 % - до 2,835 млн. барела дневно. За Русия JODI не показва данни за март, само че за февруари експортът е бил от порядъка на 5,412 млн. барела дневно.

В Съединени американски щати създаването в нефтопреработващите фабрики се е нараснала през март с 0,9 % по отношение на предходния месец – до 15,987 млн. барела дневно. В Саудитска Арабия е спаднала с 10 % спрямо февруари, до 2,492 млн. барела дневно. Преработката в нефтопреработващите фабрики в Русия е намаляла с 5,6 % от равнището от предходния месец и е съставлявала 5,628 млн. барела дневно.

Според данните на JODI, добивът на нефт от Ирак е понижен с 1 %, спрямо данните от февруари – до 4,5 млн. барела ан ден. Експортът се е свил с 4,2 %, до 3,84 млн. барела дневно. За Нигерия данните сочат спад на експорта с 8 % - до 1,86 млн. барела дневно, а на добива – растеж от 1,9 % - до 2,024 млн. барела дневно.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР