Русия премахна ограниченията за вноса на някои земеделски продукти от

...
Русия премахна ограниченията за вноса на някои земеделски продукти от
Коментари Харесай

Русия отваря пазара си за турски плодове и зеленчуци

Русия отстрани рестриктивните мерки за вноса на някои аграрни артикули от Турция, съобщи турската частна телевизия НТВ, базирайки се на известие на съветската работа за отбрана на потребителите Роспотребнадзор.

Премахнати са по-конкретно рестриктивните мерки върху вноса от Турция на чушки, нарове, грозде, портокали и грейпфрути, прецизира Българска телеграфна агенция.

По-рано бе обявено, че е увеличена квотата за доставка на домати от Турция в Русия до 350 хиляди тона, съобщи ТАСС, цитирайки наредба на министерството на селското стопанство.

От началото на 2016 година до ноември 2017 година доставките на турски домати в Русия бяха неразрешени. През март 2018 година бе въведена квота за импорт до 50 хиляди тона домати от Турция. След това квотата последователно се усилваше.

През май 2021 година квотата за доставка на турски домати в Русия бе увеличена от 250 хиляди тона на 300 хиляди тона. През февруари 2022 година министерството на селското стопанство предложи нарастване на квотата до 350 хиляди тона, напомня ТАСС.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР