Русия прекрати участието си в сделката за износа на зърно

...
Русия прекрати участието си в сделката за износа на зърно
Коментари Харесай

Русия се оттегля от сделката за износа на зърно

Русия приключи присъединяване си в договорката за износа на зърно през черноморските пристанища на Украйна. Това беше обявено от ТАСС, като цитира министерството на защитата. Малко по-късно заместник-посланикът на Русия в Организацията на обединените народи Дмитрий Полянски удостовери информацията и сподели, че следва Организация на обединените нации да бъде публично известена.

Министерството се базира на " терористичния акт с присъединяване на английски специалисти против кораби на Черноморския флот и цивилен съдове, които вземат участие в гарантирането на сигурността на " зърнения кулоар ".
Атака в Черно море
Малко по-рано денем беше обявено, че кораби на съветския Черноморски флот на рейд пред базата в Севастопол и в залива на нелегално анексирания през 2014 година украински град са били атакувани часове наред с въздушни и водни дронове. Твърдението е на съветското министерство на защитата, като " дребни вреди " са били нанесени на 50-годишния миночистач " Иван Голубец " и част от загражденията в залива Южная. Има и известия за ударен трансформатор в близката Топлоелектрическа централа.
Реклама
Руското министерство на защитата твърди, че в нападението са взели участие " девет безпилотни летателни апарата и седем самостоятелни морски дрона ", а задачите включвали и цивилен кораби и самолети на морската авиация. С " оперативни ограничения " от Черноморския флот всички въздушни цели били свалени, четири водни дрона били унищожени отвън пристанището, а три - в зоната на вътрешния рейд.

Москва назовава случилото се терористично нахлуване и добавя, че атакуваните военни кораби взели участие в обезпечаването на така наречен зърнен кулоар. Атаката е почнала в 4:20 сутринта и часове наред придвижването в пристанището и метода към него са били затворени. Чак в 15.00 часа бе обявено, че рейдът в Севастопол е открит, корабите, фериботите и катерите се движат по график
Игри на глада
Сделката за разблокирането на украинското зърно, която Русия и Украйна плюс Турция и Организация на обединените нации като гаранти подписаха през юли, целеше да предотврати задълбочаване на рецесията с храните, като вкара повече пшеница, слънчогледово олио, торове и други артикули на международните пазари. Руската инвазия в страната спря експорта по море и докара до световен скок на цените. Изчисленията на Организация на обединените нации демонстрираха, че поради това 47 млн. души са минали в графата " изострен апетит ", до момента в който украинските хранилища са цялостни и няма място за прибиране на тазгодишната продукция.

Очакваше се решение дали действието на договорката от юли да бъде продължено и след средата на ноември, а преди няколко дни Организация на обединените нации изрази " сдържан оптимизъм ", че това може и да стане. Организация на обединените нации удостовери, че е в течение на информацията от през днешния ден и беседва с Москва за последните събития.
Реклама Свързани публикации Разблокирането на украинското зърно: Сделка с доста незнайни 29 юли 2022, 06:23 Износът на зърно от Украйна се чака да стартира до дни макар съветските провокации 26 юли 2022, 17:07 Война и " мир(отворци) " в Украйна 24 февруари 2022, 06:45 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Капитал
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР