Русия предупреди за готвена за утре “мащабна провокацияВенецуелският президент Николас

...
Русия предупреди за готвена за утре “мащабна провокацияВенецуелският президент Николас
Коментари Харесай

Венецуела затвори границата с Бразилия

Русия предизвести за готвена за на следващия ден “мащабна провокация ”

Венецуелският президент Николас Мадуро подреди затваряне на границата на страната с Бразилия на фона на твърдите планове на опозиционни водачи да вкарат филантропична помощ от прилежащи страни, съобщи Би Би Си.

Мадуро също така заплаши и да затвори границата с Колумбия, където е струпана най-голяма част от помощите от Съединени американски щати. Президентът отхвърля във Венецуела да има филантропична рецесия и твърди, че желанието за докарване на помощи е “организирано от Съединени американски щати шоу ”.

Русия пък предизвести, че за на следващия ден, когато изтича срокът на поставения от опозицията ултиматум за допускане на филантропичната помощ, се приготвя “мащабна провокация ”. “Развитието на събитията във Венецуела стигна до сериозна точка. Всички схващат това. За 23 февруари е планувана рискова огромна провокация – подстрекавано и ръководено от Съединени американски щати секване на границата на Венецуела от по този начин наречената филантропична автоколона ”, съобщи през вчерашния ден говорителката на съветското Министерство на външните работи Мария Захарова. По думите й това ще докара до конфликти и ще стане “удобен мотив за силова акция по отстраняването на сегашния законен президент (Мадуро) ”.

Захарова уточни, че е видяно “прехвърляне на американски спецчасти и техника покрай територията на Венецуела ”, а Съединени американски щати и техни съдружници от НАТО разискват доставката на оръжия и муниции за опозицията.

Същевременно за късно нощес бяха планувани два паралелни концерта като продължение на битката сред Мадуро и опозиционния водач Хуан Гуайдо, който предишния месец се самообяви за и.д. президент и бе приет от Съединени американски щати, множеството латиноамерикански страни и редица страни от Европейски Съюз. Двата концерта ще се състоят край колумбийската граница, на към 300 м един от различен, от двете страни на моста “Тиендитас ”, свързващ колумбийския град Кукута и венецуелския Уреня и блокиран от две седмици от венецуелски военни.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР