Русия предупреди, че членството на Украйна в НАТО ще има

...
Русия предупреди, че членството на Украйна в НАТО ще има
Коментари Харесай

Русия предупреди: Влизане на Украйна в НАТО би било заплаха, изискваща твърд отговор

Русия предизвести, че участието на Украйна в НАТО ще има доста отрицателни последствия за архитектурата на сигурността на Европа и че Москва ще отговори твърдо на всяка сходна стъпка, съобщи " Ройтерс ".

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков приказва в навечерието на в Литва, която цели да покаже взаимност с Украйна без към момента Киев да бъде признат за член на алианса.

" Знаете безусловно ясната и поредна позиция на Руската федерация, че участието на Украйна в НАТО ще има доста, доста отрицателни последствия за архитектурата на сигурността, към този момент полуразрушената архитектура на сигурността в Европа. И това ще бъде безспорна заплаха, опасност за страната ни, което ще изисква от нас задоволително ясна и твърда реакция ", сподели Песков пред кореспонденти.

 Водещи страни в НАТО Водещи страни в НАТО " интензивно приготвят " декларация с гаранции за Украйна

Русия стартира войната в Украйна предходната година, наричайки я " специфична военна интервенция ", откакто изиска и не съумя да получи това, което назова " гаранции за сигурност " от Запада, че на нейния комшия в никакъв случай няма да бъде позволено да се причисли към НАТО. Съединените щати обявиха, че Украйна би трябвало да бъде свободна да взема решение за личните си съюзи.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг даде ясно да се разбере, че Киев няма да стане член, до момента в който бушува война, и че срещата на върха във Вилнюс няма да насочи публична покана.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР