Русия предаде на Украйна двата блиндирани катера "Бердянск" и "Никопол"

...
Русия предаде на Украйна двата блиндирани катера "Бердянск" и "Никопол"
Коментари Харесай

Русия предаде на Украйна трите плавателни съда, задържани в Керченския проток

Русия съобщи на Украйна двата блиндирани катера "Бердянск " и "Никопол " и влекача "Яни Капу ", арестувани предходната година в Керченския пролив, съобщи ТАСС.

"На 18 ноември се състоя предаването на Украйна на трите кораба на украинските военноморски сили, които през ноември 2018 година нарушиха границата на Руската федерация по време на преднамерена провокация на Киев в региона на Керченския пролив и бяха арестувани от съветските правоохранителни органи. Руската страна има намерение и отсега нататък уверено да пресича всевъзможни провокации по своите граници, в това число за гарантиране на сигурността на корабоплаването в сходство с съветското законодателство, двустранните контракти и другите използвани правила на интернационалното право ", се споделя в изказване на съветското външно министерство.

Москва върна моряците, които бяха на борда на корабите в Украйна през септември като част от договорка за продан на пандизчии.

Най-вероятно този ход ще се преглежда като мярка за създаване на доверие преди плануваната среща на върха за Украйна идващия месец. Лидерите на Франция, Германия, Русия и Украйна ще се срещнат в Париж на 9 декември в опит да реализират старания за спокойно разрешаване на спора в източна Украйна, заяви френското председателство в петък, написа "Комерсант ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР