Русия празнува днес петата годишнина от анексията на Кримския полуостров,

...
Русия празнува днес петата годишнина от анексията на Кримския полуостров,
Коментари Харесай

Русия празнува днес петата годишнина от анексията на Крим

Русия чества през днешния ден петата годишнина от анексията на Кримския полуостров, наказана от Киев и от интернационалната общественост, само че приветствана от множеството руснаци, заяви Франс прес.

Президентът Владимир Путин ще дойде през днешния ден в Крим, с цел да взе участие в тържествата, на гала по въвеждането в употреба на електроцентрала на полуострова и да се срещне с представители на гражданското общество.

"Това е доста значима дата за всички руснаци ", акцентира прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков.

Столицата Москва ще е хазаин на фестивала "Кримска пролет ", на който ще има кулинарни ателиета, отдадени на обичайни кримски ястия, джаз фестивал в парк покрай Кремъл, фотоизложби и спектакли в центъра.

На 18 март 2014 година Путин и кримските ръководители подписаха контракта за "присъединяване " на този украински полуостров към Русия. Това стана два дни след референдум, който не бе приет от интернационалната общественост.

Порицано като "анексия " от Киев и Запада, това решение коства на Русия серия от тежки европейски и американски наказания, които удариха тежко съветската стопанска система.

Същевременно украинският президент Петро Порошенко, който се бори за преизбиране в края на този месец, даде обещание с пост във Facebook Киев да си върне Крим без подмолни съглашения, допустимо най-скоро след вота.

В декларация във връзка годишнината първият посланик на Европейския съюз Федерика Могерини разгласи, че съюза продължава да е зает с политика на непризнаване, в това число чрез наказания.

Могерини добавя, че Брюксел продължава да упорства за освобождението на украинските моряци, арестувани в Азовско море през ноември, както и да сигнализира за нарушение на човешките права на кримски татари, украинци и други малцинства на полуострова.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР