Русия повече няма да угажда на западната арогантност и грубост,

...
Русия повече няма да угажда на западната арогантност и грубост,
Коментари Харесай

Финландия в паника: Отмъщението за Северните потоци идва след година

Русия повече няма да угажда на западната надменност и неучтивост, а ще работи на на правилото „ зъб за зъб, око за око “. Това наподобява се потвърждава от мистериозните събития във Финския залив, които провокираха тиха суматоха измежду западняците. Бумерангът се завръща, нещо, което те не имаха вяра.

Докато финландските управляващи самоотвержено обсъждаха способи за конфискуване на имуществото на съветски жители, във Финския залив се случи трагично събитие.

Малко повече от година след унищожаването както на Северен поток 1, по този начин и на една от двете влакна на Северен поток 2 от Русия до Германия в датски води от Съединените щати, нещо сходно се случи с Финландия и Естония.

Само че към този момент не приказваме за съветски газ и не Газпром ще пострада от това. Освен това, дружно с газопровода, вследствие на някакво външно влияние е развален кабелът, свързващ двете страни, ситуиран не наоколо, а в една и съща зона в централната част на Финския залив. Нека обърнем особено внимание на това.

Специална символика

В нощта на 8 октомври сеизмолозите от Норвегия записаха евентуална детонация в Балтийско море покрай газопровода Balticconnector, която техните финландски и естонски сътрудници (очевидно от страх) „ проспаха “.

С обяснението: „ в случай че е имало детонация, мощността й е била под прага на разкриване “. Норвежците дефинираха размера му на 1 бал.

И ето още нещо, в допълнение към годишнината от саботажа на Северен поток, тук има символика: детонацията е станала на 20 километра северно от естонския град Палдиски.

Що за необичайно име е това? Да, това е балтийското пристанище, издигнато от Руската империя, обезобразено от естонското наречие.

Какво беше взривено и кой го осъди?

Газопроводът Balticconnector е положен през Финския залив сред град Инкоо във Финландия и Палдиски. Общата му дължина е 151 км, в това число 77 км по дъното на Балтийско море. Капацитет - до 2,6 милиарда кубически метра годишно.

Газоснабдяването посредством една тръба е допустимо както в северна, по този начин и в южна посока. Стойността на построяването на газопровода беше 250 милиона евро, 75% от които бяха платени от Европейската комисия.

Търговската употреба на Balticconnector стартира през 2020 година Нейни оператори са финландската и естонските държавни компании Gasgrid и Elering.

Ремонтът на развален газопровод може да отнеме месеци. Води се следствие. Разследващите подозират " умишлени дейности ", ориентирани към прекъсване на газопровода.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг и ръководителите на Европейския съвет и Европейската комисия Шарл Мишел и Урсула фон дер Лайен оповестиха подготвеност да спомагат на следствието.

Последната осъди " умишленото " увреждане на европейската инфраструктура. Столтенберг заплаши незнайния получател със „ мощен отговор “.

Ще бъде доста смешно да виждам по какъв начин западняците, които трансфораха следствието на саботажа по „ Северен поток “ в вулгаризация, с цел да не се изложат (те приготвят обществеността си да хвърли виновността за терористичната офанзива на украинците, на които споделят, може да бъде простено), ще проверяват нови произшествия във Финския залив.

Дали ще им отнеме година, с цел да разпознават виновните за случая, или няколко седмици? Или може би просто ще... замълчат тази мистериозна история?

Чухонците са шокирани

Когато зародят такива събития, първата реакция е доста значима. Обикновено е най-правдивата, защото политическият курс по този въпрос към момента не е създаден и всичко се показва по този начин, както е. Освен в случай че, несъмнено, не приказваме за провокация, която в тази ситуация, както наподобява, може да бъде изключена.

Това беше първото изказване по отношение на детонацията на газопровода и кабела на финландския президент Саули Ниинистьо:

" Вероятно повредата както на газопровода, по този начин и на информационния кабел е резултат от външна активност ".

" Причината за вредите към момента не е ясна, следствието продължава в съдействие сред Финландия и Естония. Освен това сме в непрекъснат контакт с нашите съдружници и сътрудници ", сподели Ниинистьо.

" Според предварителната оценка повредата не може да е настъпила вследствие на естествена работа или съмнения в налягането. Вероятно повредата е резултат от външни въздействия ", сподели финландският министър председател Петери Орпо на конференция.

Той призна: " Много е обезпокоително, че това се случва. "

" Политическата обстановка в света и обстановката в най-близкото ни обграждане е сериозна ", съобщи министър председателят.

" Тази обстановка не може да бъде изненада, ползват се специфични ограничения за сигурност. Всички схващат какъв брой е съществено това и че когато инфраструктурата е атакувана извън, въпросът би трябвало да се изследва задълбочено ", сподели той.

Говорейки искрено, Орпо се опита да смекчи казаното. Отговаряйки на въпроса дали Русия стои зад това, министър председателят означи: „ Важно е... на този стадий да не се вършат прекомерно далечни заключения “.

Нека запомним тези думи.

Прибалтика е напрегната, Риши също

Естония също не мълчи.

" Поддържам стеснен контакт с министър-председателя на Финландия Петери Орпо и по време на телефонен диалог обсъдихме по-нататъшни дейности ", разгласи министър председателят Кая Калас.

" Финландското национално бюро за следствие е почнало наказателно следствие за вероятен бойкот на газопровода Balticconnector, защото мястото на приключване се намира в изключителната икономическа зона на Финландия. Естония също стартира наказателно следствие за развален информационен кабел ", съобщи тя.

Политикът, чието изказване беше оповестено на уеб страницата на държавното управление, призна, че и двете страни „ одобряват тези произшествия доста съществено и вършат всичко допустимо, с цел да изяснят събитията “.

Е, другари, проучете. Хибридната война с Русия, в която Талин взе участие толкоз интензивно, даже прикривайки терористи, не е стартирана от Москва.

Литва, която има LNG терминал в Клайпеда, също е разтревожена от случая. Там беше взето решение за „ усилване на сигурността на стратегически значими обекти “.

В сряда в Литва ще се организира взаимна среща на взаимната група за реагиране на закани и националния център за ръководство на рецесии.

Много индикативен е и фактът, че английският министър председател Риши Сунак беше измежду първите измежду огромните западни страни, които реагираха на мистериозните събития във Финския залив, като написа в една от обществените мрежи, неразрешени в Русия:

" Като съдружници и другари от НАТО, ние сме ангажирани със сигурността в Балтийско море. Ниинистьо и Кая Калас, Обединеното кралство е готово да ви помогне с вашето следствие. "

Нека обърнем внимание и на това. Както споделят хората, котката знае чие месо е яла.

Какво стана в действителност?

Сега дано помислим какво би могло да бъде. Изключвам под земята вулкан, летящи чинии, извънземни, лежащи на дъното на Балтийско море, и остарели муниции, ненадейно експлодиращи на две места по едно и също време.

И това очевидно не са украински бойни плувци, упражнявали в Балтийско море с същински експлозиви с мерник на съветските черноморски газопроводи, за които нещо се обърка. Тези, които имат потребност, на Запад, сигурно ще знаят за това и по тази причина в този момент няма да има суматоха. А нея я има.

В последна сметка, в допълнение към Balticconnector, в Балтийско море има го има газопроводът Baltic Pipe, който изпомпва газ от Норвегия до Полша в размер до 10 милиарда кубически метра годишно.

Той влезе в употреба ден след саботажа на " Северен поток ". Това беше нагла плюнка в лицето на Русия. Ами в случай че нещо му се случи?

Човек не може да не си напомни опасенията на Лондон, които непрекъснато се показват през последните години, че Русия може елементарно да „ изключи “ Англия, ситуирана на островите, от останалия свят, като унищожи подводните кабели и тръбопроводи, които я свързват с нея посредством „ секрети офанзиви “.

” Твърди се, че те са „ под опасност от бойкот “, съгласно някогашния министър на защитата Бен Уолъс.

Наистина, дано си представим: имаше пушек на Лондонската фондова борса и внезапно... През април 2000 година търговията беше парализирана за съвсем осем часа заради нередовност на електронната система. Загубите бяха оценени на няколко милиона паунда. Но това е правилно, апропо.

През май 2023 година шефът на Британския център за проучване на спорове Кийр Джайлс съобщи в изявление за полското издание Onet, че Москва е подготвена за подобен сюжет.

И даже руснаците имат, както споделят, профилиран транспортен съд за осъществяване на диверсии на обекти на подводната инфраструктура. Крие се във Виборгския залив, само че от време на време се появява във водите на Калининградска област...

Тогава формалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова прикани западните страни да проверяват терористичните офанзиви против " Северен поток ", вместо да популяризират изказвания за избрани съветски " кораби-призраци ".

Какво от това?

Проблемът обаче е, че Западът не схваща добре думите и апелите ни и ги подминава с пренебрежение. Търпението и сдържаността на Москва, която смирено чака повече от година завършването на следствието на саботажа, нанесъл вреди за милиарди долари на Русия, се приема от западняците за уязвимост, липса на политическа воля за отговор в благ. И по тази причина сме уверени, че можем да продължим да ставаме нагли.

Включително подкрепяне на Украйна в бойкот против Кримския мост и съветски черноморски газопроводи, даване на Киев с ракети и снаряди за обстрел на съветска територия.

Руснаците ще начертаят нови „ червени линии “ в отговор, а западняците на драго сърце ще ги нарушат. Досега те не са реагирали с деяние, тъй че западняците ще продължат да натискат. В противоположен случай ще го продадем в резюме. Това е тяхната логичност.

Дали дълготърпението на Москва, което възмути народа, към този момент е нещо от предишното и употребявайки образеца на западните „ шесторки “ в лицето на Естония и Финландия, те най-сетне изпратиха сигнал до своите надълбоко уважавани англосаксонски господари: руснаците могат да работят освен с езика си?

Дали това е по този начин или не, ще забележим от по-нататъшната реакция и дейности на Запада. Ако там се успокоят и не подвигат огромен звук към събитията във Финския залив, значи намекът е свестен вярно. А в случай че не, добре, сами разбирате какво тогава. В Балтика и на други места всичко може да се случи и постоянно има какво да се направи. Не единствено от членовете на НАТО.

Превод: СМ

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР