Русия поставя под съмнение данните в изтеклите документи на Пентагона,

...
Русия поставя под съмнение данните в изтеклите документи на Пентагона,
Коментари Харесай

Песков: Русия поставя под съмнение изтеклите документи на Пентагона, но ще ги разгледа внимателно

Русия слага под подозрение данните в изтеклите документи на Пентагона, само че ще ги изследва, съобщи ТАСС, цитирайки представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

 

Кремъл е осведомен с медийните известия за приключване на информация от Пентагона, само че разследващите служби сами би трябвало да ги проучат, съобщи Песков през вчерашния ден на конференция.

 

Коментирайки задържането на военнослужещия от Националната армия на военно-въздушните сили на Съединени американски щати Джак Тейшейра, който съгласно американските управляващи е разгласил секретни документи на Пентагона в интернет, представителят на Кремъл съобщи: " Прочетохме, несъмнено, всички известия в медиите, прочетохме ги ".

 

На въпрос дали Руската федерация има някакви искания към Тейшейра, Песков отговори: " Това е по-скоро грижа на специфичните служби на Съединени американски щати. Нашата грижа е да проучваме тези данни, въпреки всичко да сложим под въпрос тяхната меродавност, само че да ги проучим деликатно ".

 

Говорителят на Кремъл също по този начин съобщи, че изненадващата инспекция на боеспособността, която стартира в съветския Тихоокеански флот през днешния ден, е обикновен развой. " Тя е рутинна, това е продължаваща процедура на неочаквани инспекции. Това е рутинна процедура, тя се организира непрекъснато през последните години и продължава, с цел да се поддържа нужното равнище на бойна подготвеност на нашите въоръжени сили ", уточни Песков.

 

Той означи, че инспекцията не е обвързвана с проектите на НАТО да ускори наличието си в Азиатско-Тихоокеанския район. " Не, тя не е обвързвана. Това е нормалната рутинна подготовка на армията, развиването на нашите въоръжени сили и инспекцията на бойната им подготвеност ", изясни Песков.

 

По думите му съветският президент Владимир Путин не възнамерява да участва на нито един стадий от ученията на Тихоокеанския флот. " Не, няма такива проекти ", съобщи представителят.

 

В рамките на днешните неочаквани учения моряците ще би трябвало да предотвратят навлизането на противников контингент в южната част на Охотско море и да отхвърлен десант на Сахалин и южните Курилски острови, съобщи по-рано съветският министър на защитата Сергей Шойгу.

 

" Бандитските дейности " на западните страни във връзка с активите на Русия не могат да бъдат подплатени от интернационалното право, а всички опити да бъдат легитимирани са обречени на крах, съобщи още Песков, разяснявайки публикация на немското издание " Велт ", в която се оповестява, че замразените в Европейски Съюз съветски активи ще би трябвало да бъдат върнати на Москва след края на спора в Украйна.

 

Германският вестник " Велт " цитира непубликуван документ на Европейската комисия (ЕК), в който се споделя, че специалистите на Европейска комисия са стигнали до заключението, че от правна позиция активите на централната банка на Русия не могат просто да бъдат трансферирани в Украйна макар политическата воля на европейското управление, защото правните спънки пред това са прекомерно високи, показва ТАСС.

 

Европейска комисия предлага замразените активи на съветската централна банка да бъдат вложени в европейски държавни облигации и лихвите да се употребяват за заплащане на Киев. Тя прави оценка доходността на тези облигации на 2,6% годишно. Правната работа на Европейски Съюз обаче към момента не е съумяла да отговори на въпроса какво ще стане, в случай че Европейски Съюз загуби вложените средства.

 

 

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР