Русия постави условие на Великобритания, за да съдейства в разследването

...
Русия постави условие на Великобритания, за да съдейства в разследването
Коментари Харесай

Русия поиска проби от веществото, отровило шпионина

Русия сложи изискване на Англия, с цел да спомага в следствието по случая с отровения някогашен разузнавач Сергей Скрипал. Пред кореспонденти в Москва външният министър Сергей Лавров изиска проби от веществото, отровило 66-годишния двоен сътрудник.

Руската дипломация уточни, че единствено това ще спомага на английските служби. Вчера английският министър председател Тереза Мей упрекна Москва за покушението на някогашния разузнавач, токсичен с вещество, създадено в Съветския съюз през 70-те години на предишния век.

Сергей Лавров разкри, че Русия е поискала достъп до пробите на веществото, с цел да могат съветски специалисти да ги проучват. В Кремъл са поискали от Лондон достъп до всички обстоятелства, свързани с следствието. Лавров прикани Англия да извърши отговорностите си, преди да „ слага ултиматуми “.

Говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова назова „ цирково зрелище “ думите на Тереза Мей за съветска връзка в покушението против Скрипал и неговата щерка. Напрежението сред Москва и Лондон се усили доста поради този случай.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР