Русия постави на изпитание мира в целия свят, заяви американският

...
Русия постави на изпитание мира в целия свят, заяви американският
Коментари Харесай

Джо Байдън: Над 50 държави ще продължат да оказват военна помощ на Украйна

Русия сложи на тестване мира в целия свят, съобщи американският президент

В речта си във Варшава нощес американският президент съобщи, че водената от Съединените щати коалиция от над 50 страни ще продължи да дава военна помощ на Украйна, заяви.

С експанзията против УкрайнаРусия сложи на тестване мира в целия свят, съобщи Джо Байдън и акцентира, че Москва в никакъв случай няма да реализира победа във войната.

Речта му бе предшествана от годишното обръщение до Съвета на Федерацията на съветския президент Владимир Путин, в което той разгласи, че Русия приключва присъединяване си в Договора за редуциране на стратегическите нападателни оръжия – единственото останало руско-американско съглашение в областта на контрола над нуклеарните арсенали. Вашингтон дефинира решението като “безотговорна ” постъпка.

Руското външно министерство посочи, че Москва ще продължи да съблюдава “стриктно ” постановените с него количествени ограничавания, а представителят на Кремъл Дмитрий Песков посочи, че основна цел на Русия е да подсигурява, че нуклеарният паритет със Съединени американски щати продължава да се зачита.

Водещият китайски посланик Ван И ще се срещне през днешния ден с съветския външен министър Сергей Лавров, пред който се чака да обясни китайските оферти за решение на украинската рецесия.

Украинският външен министър Дмитро Кулеба изрази внимателен интерес към мирния проект, квалифициран от Китай.

" Мисля, че има общ детайл в двата проекта при Украйна и Китай: правилото на териториалната целокупност ", уточни Кулеба.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР