Русия получи доказателства за разработването на биологични оръжия в Украйна.

...
Русия получи доказателства за разработването на биологични оръжия в Украйна.
Коментари Харесай

Биоръжието на САЩ. Къде са разположени биолабораториите им в Украйна?

Русия получи доказателства за създаването на биологични оръжия в Украйна. Заместник-държавният секретар на Съединени американски щати по политическите въпроси Виктория Нуланд в действителност удостовери това. Знаехме за съществуването на сходни лаборатории и преди, само че тъкмо в този момент стартира да се разкрива най-неприятната истина за биологичните опити на американците на териториите на други страни.

Отправната точка за разглеждане на въпроса с биологичните лаборатории на Съединени американски щати в Украйна въобще не бяха изказванията на госпожа Нуланд.

В сегашните условия Русия евентуално е избавила освен себе си и съседите си, само че и страните от Европа от биологична злополука. Нека разгледаме три съществени точки, които са свързани между тях.

Първата точка е, че създаването, основаването и съхранението на биологични оръжия е тривиално неразрешено от „ Конвенцията на Организация на обединените нации за възбрана на създаването, производството и складирането на бактериологични (биологични) и токсинни оръжия и за тяхното заличаване “ от 16 декември 1971 година.

Вторият миг е, че дълго време Вашингтон отхвърляше съществуването на биолаборатории на украинска територия и в прилежащи страни, където може да се работи за основаване на биологично оръжие. Огромно достижение за Русия: аргументът за неналичието на лаборатории на Пентагона в Украйна в този момент е непризнат на най-високо равнище.

И най-после, третият миг е несъответстващата реакция на международната общественост по въпроса за разпространяването на такива оръжия. Биологична, бактериологична или вирусологична опасност е доста рискова. Какво коства пандемията от ковид SARS-CoV-2, чийто генезис остава, меко казано, противоречив.

Руската интервенция в Украйна потвърждава, че такива оръжия биха могли да бъдат основани от самите американци в Украйна и другаде. Лабораториите са открити.

На 8 март 2022 година съветското министерство на защитата означи, че документите на Министерството на здравеопазването на Украйна, получени по време на специфичната интервенция, към този момент се проучват деликатно от експерти от войските за радиационна, химическа и биологична отбрана. Военното министерство на Русия разгласява и разпореждане на Министерството на здравеопазването на Украйна от 24 февруари за незабавна евакуация на лабораториите.

Даже, в случай че би трябвало да сме почтени, даже един лист документ открит, към този момент потвърждава съществуването на лабораториите на Съединени американски щати в Украйна. И освен. Понататък ще се надяваме, че кълбото ще се разплита.

Общо в Украйна, съгласно разнообразни източници, има от 11 до 30-40 секретни биологични лаборатории, работещи под контрола на Пентагона. Властите на Съединени американски щати и Украйна, несъмнено, не разкриха данните за местоположението им. От съветското министерство на защитата също не разкриват тайната. Въпреки това, с помощта на редица документи и информация на Пентагона, получени от наши сътрудници от разнообразни страни, можем да твърдим, че биологичните лаборатории на Съединени американски щати се намират в региона на Киев, покрай Харков, Одеса, Николаев, Днепропетровск, Лвов, Тернопол и редица други огромни градове.

Българската проверяваща журналистка и наша горделивост Диляна Гайтанджиева по-рано разгласява карта на местоположението на най-малко 11 американски биологични лаборатории на Пентагона в Украйна.

Активната фаза на основаването на биологични лаборатории в Украйна под контрола на Пентагона стартира през 2014 година, незабавно след преврата на Майдана.

Още през 2005 година Министерството на защитата на Съединени американски щати и украинското министерство на опазването на здравето подписаха съглашение, съгласно което украинските управляващи трансферират контрола върху биологичните проучвания в страната на Пентагона и нямат право да се намесват в работата, която се прави там. Съответният документ към момента е наличен на уеб страницата на Държавния департамент на Съединени американски щати.

Документи на Министерството на защитата на Съединени американски щати демонстрират, че или самият Пентагон, или следената от него DTRA е взела участие във финансирането на минимум 11 биологични лаборатории на територията на Украйна. Например, има документи за обекти в Днепропетровск и Херсон.

Освен това съгласно съглашение от 2005 година на украинското държавно управление е неразрешено да разкрива поверителна информация за американската стратегия. Украйна също по този начин дава обещание да трансферира рискови патогени (от руско време) на американската войска за биологични проучвания. Освен това Пентагонът получава достъп до някои украински държавни секрети в региона на биологията и вирусологията.

Освен всичко друго, е публикуван специфичен протокол, който дава на американските експерти всички нужни позволения за достъп до държавни секрети на Украйна във връзка с биологични опити.

Следва продължение…
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР