Русия поиска заседание на Съвета за сигурност на ООН заради

...
Русия поиска заседание на Съвета за сигурност на ООН заради
Коментари Харесай

Русия иска заседание на Съвета за сигурност заради биопрограмите на САЩ в Украйна

Русия изиска съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации поради американските стратегии за биологична война в Украйна.

Това заяви в четвъртък първият заместник-постоянен представител на Руската федерация в Организация на обединените нации Дмитрий Полянски, оповестява ТАСС.

Вашингтон разгласи, че изказванията за работата на биолаборатории в Украйна, по стратегии на Съединените щати, са агитация и дезинформация.

„ Руската задача изиска среща на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации на 11 март, с цел да се обсъдят военните биологични действия на Съединени американски щати на територията на Украйна “, написа Дмитрий Полянски в Туитър.

Вашингтон твърди, че изказванията за работата на биолаборатории в Украйна, под управлението на Съединени американски щати, са агитация и дезинформация. В същото време заместник-държавният секретар на Съединени американски щати по политическите въпроси Виктория Нюланд, изказвайки се на чуване в Комисията по външни работи на Сената на Съединени американски щати на 8 март, означи, че в Украйна има „ биологични проучвателен обекти “ и Вашингтон се пробва да предотврати да не попаднат под контрола на съветските сили. Нюланд направи това изказване, отговаряйки на въпроса дали в Украйна има биологични или химически оръжия, напомня ТАСС.

По-рано Игор Кирилов, началник на силите за радиационна, химическа и биологична отбрана на съветските въоръжени сили, съобщи, че по време на специфичната съветска военна интервенция на територията на Украйна е разскрита активността на мрежа от повече от 30 биолаборатории, под управлението на Агенцията за понижаване на заканите към Министерството на защитата на Съединени американски щати.

По думите му, на 24 февруари всички те са получили задачата от Министерството на здравеопазването на Украйна да унищожат изцяло намиращите се там биоагенти. Кирилов означи, че процедурата за елиминиране на тези съставни елементи е ориентирана към тяхното окончателно заличаване, защото явно всичко належащо за продължение на осъществяването на военно-биологичната стратегия към този момент е отстранено от територията на Украйна.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР