Русия поиска заседание на Съвета за сигурност на ООН относно

...
Русия поиска заседание на Съвета за сигурност на ООН относно
Коментари Харесай

Русия иска свикване на СС на ООН заради биолабораториите на САЩ в Украйна

Русия изиска съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации по отношение на американските стратегии за биологична война в Украйна в петък, 11 март. Това заяви в четвъртък първият заместник-постоянен представител на Руската федерация в Световната организация Дмитрий Полянски.

„ Руската задача изиска среща на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации на 11 март, с цел да се обсъдят военните биологични действия на Съединени американски щати на територията на Украйна “, написа той в Twitter.

Вашингтон твърди, че изказванията за работата на биологични лаборатории в Украйна, поръчани от Съединени американски щати, са агитация и дезинформация. В същото време заместник-държавният секретар на Съединени американски щати по политическите въпроси Виктория Нюланд, изказвайки се на чуване в комисията по външни работи на Сената на Съединени американски щати на 8 март, означи, че в Украйна има „ установки за биологични проучвания “.

Тя сподели, че Вашингтон се пробва да предотврати да не попаднат те под контрола на съветските сили. Нюланд направи това изказване, отговаряйки на въпроса дали в Украйна има биологични или химически оръжия.

По-рано Игор Кирилов, началник на силите за радиационна, химическа и биологична защита на съветските въоръжени сили, съобщи, че по време на военна специфична интервенция на територията на Украйна е разкрита активността на мрежа от повече от 30 биологични лаборатории, поръчани от Министерството на защитата на Съединени американски щати на Агенцията за понижаване на заканите.

Според него на 24 февруари всички те са получили задачата от Министерството на здравеопазването на Украйна да унищожат изцяло намиращите се там биоагенти.

Кирилов означи, че процедурата за елиминиране на тези съставни елементи е ориентирана към тяхното окончателно заличаване, защото явно всичко належащо за продължение на осъществяването на военно-биологичната стратегия към този момент е отстранено от територията на Украйна.

В началото на февруари съветският дипломат в Съединени американски щати Анатолий Антонов напомни, че Съединени американски щати към момента са единствената страна, която към момента не е изпълнила отговорностите си по Конвенцията за химическите оръжия и не е отстранила националните си арсенали.

Превод: СМ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР