Русия поиска от Словения да съкрати дипломатическия персонал в посолството

...
Русия поиска от Словения да съкрати дипломатическия персонал в посолството
Коментари Харесай

Русия иска Словения да съкрати дипломатическия си персонал в посолството в Москва

Русия изиска от Словения да редуцира дипломатическия личен състав в посолството на страната в Москва до четирима души, съобщи организация ТАСС, като се базира на днешно известие на министерството на външните работи на Русия. Словенският шарже д'афер е бил извикан през днешния ден в съветското външно министерство, където му е връчена нота с това искане, заяви Българска телеграфна агенция.

В отговор на подхванатите по-рано вражески стъпки за редуциране на числения състав на съветската дипломатическа задача в Любляна и утежняването на изискванията за работа на съветските дипломати е връчена нота на словенския представител с искане в десетдневен период да редуцира броя на дипломатическия личен състав в посолството на Словения в Москва до четирима души, уточни съветското Министерство на външните работи. Пред словенския шарже д'афер е бил изразен и съдбоносен митинг " по отношение на неоснователните опити на управляващите на Словения да хвърлят виновност върху Русия за военни закононарушения в Украйна и поради оказването на военна помощ на неонацисткия режим в Киев ".

На 5 април управляващите в Словения взеха решение да изравнят броя на членовете на своето посолство в Москва с броя на съветските дипломати в Словения.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР