Русия похвали като прозрачни и демократични парламентарните избори във Венецуела,

...
Русия похвали като прозрачни и демократични парламентарните избори във Венецуела,
Коментари Харесай

Русия похвали парламентарните избори във Венецуела като прозрачни и демократични

Русия похвали като транспарантни и демократични парламентарните избори във Венецуела, на които президентът Николас Мадуро завоюва болшинство в Националното заседание, заяви Българска телеграфна агенция.

Изборният развой във Венецуела беше проведен по-отговорно и транспарантно, в сравнение с в някои страни, привикнали да се показват като пример за народна власт, уточни в официално съобщение съветското външно министерство.

Изборите за Национално заседание във Венецуела минаха според стандартите за бистрота и народна власт, съществени нарушавания не бяха открити, уточни в официално съобщение говорителката на външното ведомство Мария Захарова.

Международните наблюдаващи, в това число тези от Русия, оцениха позитивно напъните на венецуелските управляващи да провеждат гласуването според най-високите стандарти за бистрота, народна власт и здравно-епидемиологична сигурност, означи тя.



Очакваме новият парламент да бъде място за градивен разговор сред всички политически сили и да помогне за превъзмогване на различията във венецуелското общество по пътя на договарянията, добави министерството. Съединени американски щати, Европейският съюз и доста южноамерикански страни отхвърлиха резултатите от вчерашните парламентарни избори, бойкотирани от опозицията.

Според Москва, която е съдружник на Венецуела, изказванията за непризнаване на венецуелските избори на някои държавни управления, свидетелстват за неспособността им да одобряват обективната действителност и да проявят почитание към волеизявлението на милиони венецуелски жители, упражнили според конституцията правото си да гласоподават за бъдещето на страната си.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР