Русия погреба с почести петимата учени, които загинаха при експлозия

...
Русия погреба с почести петимата учени, които загинаха при експлозия
Коментари Харесай

Русия погреба петима загинали учени, без да казва официално дали ядрена ракета не ги уби

Русия погреба с почести петимата учени, които починаха при детонация по време на тествания на ново оръжие, съобщи БГНЕС по информация на Reuters.
Директорът на " Росатом " Алексей Лихачов даде обещание на погребението на петимата, че Русия ще реализира триумф в създаването на новото оръжие. Лихачов беше измежду формалните лица на погребението, което се извърши в затворения град Саров, южно от Нижни Новгород.
По време на погребалната гала, която включваше топовни салюти, Лихачов назова починалите учени " гордостта на страната " и " гордостта на нуклеарния бранш ". " Най-голямата респект към тях би била да продължим работата си по новите модели оръжия, които сигурно ще бъдат доведени до сполучлив край ", сподели Лихачов.
Във видео изявление, оповестено в неделя, чиновник на изследователския институт в Саров не сподели над какво тъкмо са работили петимата, само че загатна, че са работили над дребен, нуклеарен реактор.
В Саров беше разгласен двудневен печал и беше разгласено, че учените са " изпълнявали задача от национално значение ". " Росатом " сподели, че починалите са Алексей Вюшин, Евгений Коратаев, Вячеслав Липшев, Сергей Пичугин и Владислав Яновски. От нуклеарният център в Саров, който е част от " Росатом " прибавиха, че тестванията в морето на север са били предхождани от една година разработка и държавна комисия проверява какво се е объркало.
Факти и теории
Петимата учени починаха по време на проби, като, по информация от " Росатом ", става дума за тествания на ракета.
Министерството на защитата на Русия сподели, че радиацията в региона на повредата е естествена, само че пик в радиационния декор в най-близкия град подсказва, че евентуално става дума за тест на крилата ракета с нуклеарно гориво.
Експерти настояват, че пикът в радиационния декор демонстрира, че е била тествана захранваната с нуклеарно гориво ракета " Буревестник " - едно от оръжията, с които съветският президент Владимир Путин се похвали пред света през 2018 година.
С какви тъкмо оръжия се хвалеше Путин - припомнете си в този материал!
Заглавна фотография: Архив
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР