Русия подсилва мрежата от окопи и отбранителни съоръжения на Крим

...
Русия подсилва мрежата от окопи и отбранителни съоръжения на Крим
Коментари Харесай

Русия трескаво подсилва отбраната на Крим и ще затрудни Украйна

Русия укрепва мрежата от окопи и отбранителни уреди на Крим в подготовка за допустима украинска контраатака на полуострова.

Това следствие на " Ал Джазира " въз основата на данни от звеното за верификация и мониторинг на катарската телевизия, " Санад ". Установено е, че сред февруари и март границата на Крим и покрайнините са превърнати в укрепена преграда в очакване на украинската контраатака.

Окопите в северен Крим демонстрират, че Русия работи за въздържане на Украйна от сухопътна атака на север, откъдето само може да пристигна съперникът, споделя анализаторът от компанията за сигурност Global Guardian Зев Файнтух, потърсен от " Ал Джазира ", с цел да разяснява фотосите. Отбелязва, че нито един от забележимите на изображенията не е 100% приключен, а мрежите от окопи не са свързани.

На юг укрепленията сочат, че Русия се приготвя за вероятен пробив на първата линия на защитата и допустимо нахлуване по две автомагистрали, Е97 и Е105. Това са автомагистралите, по които може да се стигне до Крим надлежно от Херсон (върнал се в украински ръце през ноември предходната година) и Мелитопол (окупиран в момента) - през Запорожие. Мелитопол постоянно е апетитен.

 Бен Ходжис: украинската контраофанзива ще е ориентирана към Крим Бен Ходжис: украинската контраофанзива ще е ориентирана към Крим

Западът към този момент не е податлив да окаже мощна поддръжка за украински дейности против Крим поради риска от ескалация (например с потреблението на тактически нуклеарни оръжия).

 Русия трескаво укрепва защитата на Крим и ще затрудни Украйна
© Скрийншот, YouTube

В същото време въоръжените сили на Киев дефинираха полуострова като " гравитационен център " на съветската инвазия през септември предходната година поради смисъла му за връзките и снабдяването по южния фланг. Затова, съгласно командващия въоръжените сили Валерий Залужни, интервенция за завземането на Крим е " разумна " през 2023 година За задачата обаче би било належащо доста повече въоръжение (според личните планове на Залужни) от предоставяното от западните сътрудници до момента.

Основните заключения

Работата на " Санад " сочи, че:
Когато обаче са подготвени, т ще затруднят още повече Украйна в задачата ѝ, в случай че реши да нахлуе. Възможен, най-малко краткосрочно, обаче е и различен метод.

Ще има ли офанзива против Крим

Задачата да се извърши сходна настъпателна интервенция може да е комплицирана, както за руснаците офанзивата в доста украински области се оказа тестване. Крим е в съветски ръце към този момент над девет години, откакто Русия разгласи анексирането му в средата на март, въпреки малко страни в света да признават този ход за легален.

Според Файнтух даже с ново военно съоръжение атакуващите ще се затруднят, поради какъв брой комфортен за отбрана е полуостровът, какъв брой малко са входните точки и подкреплението от Черноморския флот. Редица американски представители са заявявали, полуостровът би бил сложен за преодоляване.

Същевременно, отбелязва и " Ал Джазира ", към този момент значимото за Киев ще бъде по-скоро да изолира Крим: да завземе Мелитопол, да доближи крайбрежията на Азовско море и да отдели полуострова, като стреля по Керченския мост (както стана за малко при детонацията на камион бомба на 8 октомври). Това би основало опасност за Крим, която, съгласно Файнтух, е ключът към привършване на спора.

 Камионът-бомба за Кримския мост е тръгнал от България, обявиха в Кремъл Камионът-бомба за Кримския мост е тръгнал от България, обявиха в Кремъл

Атаките на Украйна против Крим към този момент остават лимитирани: нахлуване с дронове рани шестима души във военноморска база в Севастопол през юли 2022 година, друга с морски дронове принуди Русия да реалокира подводниците си,. Освен това Киев.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР