Русия подложи няколко украински области на масирано ракетно нападение в

...
Русия подложи няколко украински области на масирано ракетно нападение в
Коментари Харесай

След нови руски атаки в Украйна: Обявена е въздушна тревога в цялата страна

Русия подложи няколко украински области на масирано ракетно нахлуване в утринния час пик в понеделник. Това оповестиха украински военни представители. В цялата страна е оповестена въздушна паника, съобщи Ройтерс.

„ Жителите на Киев да се скрият в бомоубежищата”, приканиха в обществената мрежа Telegram украинските военновъздушни сили и прибавиха, че има заплаха столицата да бъде атакувана с балистични ракети. Властите в Кривой рог, Запорожие, Харков, Днепър и Хмелницки също оповестиха, че градовете им са подложени на " масирано ракетно нахлуване " от страна на Русия.

Междувременно 300 поданици на съветския град Белгород, ситуиран покрай границата с Украйна и станал обект на няколко набези от страна на киевските сили през последните дни, са били евакуирани. Това заяви губернаторът на едноименната област Вячеслав Гладков. Хората се настаняват в приемни центрове в Стари Оскол, Губкин и Корочански регион.

Тази невиждана мярка за огромен град в Русия е в несъгласие с напъните на Кремъл, който през съвсем двете години на нахлуване против Украйна постоянно се е опитвал да сътвори усещането, че спорът не визира директно всекидневието и сигурността на руснаците. Тази тактика обаче беше разрушена на 30 декември, когато при украинска офанзива в Белгород бяха убити 25 души - нападението с най-вече цивилни жертви на съветска земя от началото на настъплението на Москва против съседката ѝ на 24 февруари 2022 година

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР