Русия подлага градове в Донецка област на масиран обстрел, преди

...
Русия подлага градове в Донецка област на масиран обстрел, преди
Коментари Харесай

Русия подлага градове в Донецка област на масиран обстрел

Русия подлага градове в Донецка област на масиран обстрел, преди да стартира нова атака в източния украински район, съобщи през днешния ден генералният щаб на въоръжените сили на Украйна, представен от Ройтерс.

18 души са били убити по последни данни при съветския ракетен удар по жилищен блок в Часов Яр. Шестима индивида са избавени и са разчистени 137 тона парчета, сподели през днешния ден украинската избавителна работа.

Пететажната постройка в града в Бахмутски регион, Донецка област, бе изумена в събота вечерта. Предишните данни бяха за 15 убити.

Русия отхвърля да взима под прицел цивилни при своята " специфична военна интервенция " в Украйна, отбелязва Ройтерс.

Според украинския общоприет щаб съветската войска се приготвя за активизиране на военните дейности по посока на Краматорск и Бахмут, заяви УНИАН.

Заедно със прилежащата Луганска област, която към този момент бе завладяна от Русия и подкрепяните от нея сепаратисти, Донецка област образува промишления район Донбас, чието завземане е една от главните цели на съветската инвазия в прилежащата страна.

Украинският общоприет щаб сподели още, че съветската войска подлага на обстрел с артилерия, ракетни установки за залпов огън и танкове региона на Харков, съобщи Ройтерс.

Във втория по величина град в Украйна са били изумени образователно заведение и къща - офанзиви, при което е бил ранен един човек, заяви губернаторът на североизточната Харковска област Олег Синегубов, представен от Франс прес.

Сепаратистите от така наречен Луганска национална република оповестиха, че дружно с съветската войска са завладяли Богородичное, на двайсетина километра северно от Славянск, което съгласно тях ще послужи като плацдарм за нахлуване към този основен украинска град в Донецка област, заяви ТАСС.

Те настояват също, че са открили надзор над още две селища в източната част на района - Владимировка и Триполие.

След като превзеха на 3 юли Лисичанск - последния град в Луганска област, който оставаше под украински надзор - съветските сили и сепаратистите настъпиха към Северск, на 20 километра на запад, откриващ пътя към Славянск и Краматорск, както и на юг към Бахмут, на юг.

Твърденията на страните в спора не може да бъдат доказани по самостоятелен път.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР