Русия подкрепя установяването на диалог между Дамаск и представителите на

...
Русия подкрепя установяването на диалог между Дамаск и представителите на
Коментари Харесай

Путин и Ердоган обсъдиха ситуацията в Сирия

Русия поддържа установяването на разговор сред Дамаск и представителите на кюрдите в подтекста на оповестеното от Съединени американски щати евакуиране от Сирия, съобщи съветският президент Владимир Путин след договарянията си в Москва с президента на Турция Реджеп Ердоган, съобщи ТАСС.

,,Подкрепяме установяването на разговор сред формален Дамаск и представители на кюрдите. Такъв разговор ще помогне за консолидирането на сирийското общество и националното помиряване, ще е от изгода освен за Сирия, само че и за всички прилежащи държави'', сподели Путин.

Руският президент сподели също, че са били разисквани спомагателни ограничения за стабилизация в региона на Идлиб.

,,Бяха разисквани и въпроси, свързани с окончателното очистване на активността на терористичните групировки на сирийска територия. В частност, говорихме за това по какъв начин се извършва руско-турският меморандум за основаване на демилитаризирана зона в Идлиб'', уточни Путин.

Руският държавен глава сподели, че се надява АЕЦ "Акую ", която се строи в Турция с съветска помощ, да бъде пусната през 2023 година

,,Реализацията на огромен план за строителство на първата в Турция атомна електроцентрала "Акую " върви по проект, продължава строителството на първия енергоблок, който планираме да пуснем през 2023 г.'', сподели съветският държавен глава на конференция след руско-турските диалози.

Путин акцентира, че 2023 година е била определена от президента Ердоган, тъй като тогава ще се празнува 100-годишнината от основаването на Република Турция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР