Русия подкрепя установяването и насърчаването на диалога между Южна и

...
Русия подкрепя установяването и насърчаването на диалога между Южна и
Коментари Харесай

Русия иска изграждане на система за сигурност в Източна Азия

Русия поддържа установяването и насърчаването на разговора сред Южна и Северна Корея, както и построяването на система за сигурност в Източна Азия. Това съобщи Георги Зиновиев, шеф на Азиатския департамент на Руското външно министерство, съобщи РИА Новости, представена от организация " Фокус ".
“Русия постоянно се е застъпвала за установяването и насърчаването на разговор за изцяло споразумяване на проблемите на Корейския полуостров, в това число нуклеарните (проблеми), употребявайки единствените вероятни политически и дипломатически средства, като се вземат поради законните ползи на страните “, сподели Зиновиев по време на среща в посолството на Северна Корея по случай 71 години от разделянето на полуострова.
Лидерът на страната Ким Чен Ун и президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп по-рано организираха срещи, с цел да обсъдят въпросите, свързани с ракетните тествания на Пхенян, само че диалозите се бавят поради военните учения, които Вашингтон организира дружно с Южна Корея, както и поради обстоятелството, че Северна Корея продължава да изстрелва ракети.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР