Русия подготвя военен парад в разрушения и почти изцяло завладяния

...
Русия подготвя военен парад в разрушения и почти изцяло завладяния
Коментари Харесай

Русия подготвя военен парад в Мариупол на 9 май, твърди украинското разузнаване

Русия приготвя боен церемониал в опустошения и съвсем напълно превзетия от нея украински град Мариупол на 9 май по случай Деня на успеха. Това заяви в сряда Украинското военно разузнаване (ГУР), представено от Франс прес.

Според ГУР за задачата в Мариупол е дошъл заместник-ръководителят на администрацията на Кремъл Сергей Кириенко . "Главната задача на (представителя на съветския президент Владимир) Путин е да приготви церемониите на 9 май ", написа в известие, оповестено в Телеграм.

В известието се споделя съюо, че Мариупол "ще стане център на тържествата ", подготвяни от Русия по случай Деня на успеха, когато страната чества разгрома на нацистка Германия през Втората международна война. "Главните булеварди на града ще бъдат почистени, отломките и телата ще бъдат прибрани, по този начин както и мунициите, които не са експлодирали ", твърди украинското военно разузнаване.

ГУР чака феновете на съветските държавни малките екрани да видят репортажи "за насладата " на жителите на Мариупол от идването на съветските войски в града. Според украинското военно разузнаване Русия е подела "голяма пропагандна акция " измежду останалите близо 100-120 хиляди души в града, чието популацията преди експлоадирането на войната на 24 февруари наброяваше близо 450 хиляди.

Попитан в сряда за подготовката за 9 май, съветският министър на защитата Сергей Шойгу не загатна категорично боен церемониал в Мариупол, отбелязва Агенция Франс Прес. "Тази година ще има военни паради в 28 съветски града ", сподели Шойгу, като посочи, че ще вземат участие близо 65 хиляди души, към 2400 единици военна техника и над 460 самолета.

Руската войска управлява Мариупол съвсем напълно. Под украински надзор остава огромният металургичен цех "Азовстал ", където се укриват стотици цивилни и последните останали украински бранители на града. Във вторник един от командирите на батальона "Азов " сподели, че съветските сили са почнали взлом на комплекса. Ден по-късно Кремъл отхвърли.

Кметът на Мариупол Вадим Бойченко, който към този момент не е в града, заяви за тежки боеве в "Азовстал ". Пред националната телевизия, представен от Ройтерс, той заяви, че е изгубил контакт с украинските бойци в завода. Той добави, че над 30 деца са измежду цивилните, които чакат да бъдат евакуирани от "Азовстал ".
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР