Русия подготвя военен парад в почти изцяло завладяния от нея

...
Русия подготвя военен парад в почти изцяло завладяния от нея
Коментари Харесай

Украинското разузнаване: Русия се готви за военен парад в Мариупол на 9 май

Русия приготвя боен церемониал в съвсем напълно превзетия от нея украинския пристанищен град Мариупол на 9 май по случай Деня на успеха, сподели през днешния ден украинското военно разузнаване (ГУР), представено от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 4961
Според ГУР за задачата в Мариупол е дошъл заместник-ръководителят на администрацията на Кремъл Сергей Кириенко. " Главната задача на (представителя на съветския президент Владимир) Путин е да приготви церемониите на 9 май ", написа в официалното съобщение, оповестено в Телеграм.

Според ГУР Мариупол " ще стане център на тържествата ", подготвяни от Русия по случай Деня на успеха, когато страната чества разгрома на нацистка Германия през Втората международна война. " Главните булеварди на града ще бъдат почистени, отломките и телата ще бъдат прибрани, по този начин както и мунициите, които не са експлодирали ", предвижда украинското военно разузнаване.

ГУР изрази очакване феновете на съветските държавни малките екрани да видят репортажи " за насладата " на жителите на Мариупол от идването на съветските войски в града. Според украинското военно разузнаване Русия е подела " огромна пропагандна акция " измежду сред 100 и 120-те хиляди индивида, които са останали в Мариупол, чието популацията преди експлоадирането на войната на 24 февруари бе близо 450 хиляди души.

Попитан през днешния ден за подготовката за 9 май, съветският министър на защитата Сергей Шойгу не загатна категорично за боен церемониал в Мариупол, отбелязва Агенция Франс Прес. " Тази година ще има военни паради в 28 съветски града ", сподели Шойгу. Той посочи, че ще вземат участие близо 65 хиляди души, към 2400 единици военна техника и над 460 самолета.

Руската войска завладя Мариупол съвсем напълно. Само големият металургичен цех " Азовстал ", където са се укрепили последните останали украински бранители на града, както и цивилни, към момента не е изцяло под неин надзор. Вчера един от командирите на батальона " Азов " сподели, че съветските сили са почнали взлом на комплекса - изказване, което през днешния ден бе отречено от Кремъл.

Кметът на Мариупол Вадим Бойченко в това време заяви за тежки боеве в " Азовстал ", съобщи Ройтерс.

Загубен е контакт с украинските бойци в завода, сподели по националната телевизия Бойченко, който не е в пристанищния град. Той добави, че над 30 деца са измежду цивилните, които чакат да бъдат евакуирани от " Азовстал ".

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР