Русия подготвя ответни мерки срещу Полша като наказание за незаконния

...
Русия подготвя ответни мерки срещу Полша като наказание за незаконния
Коментари Харесай

Русия заплаши Полша с ответни мерки заради паметниците на Червената армия

Русия приготвя ответни ограничения против Полша като наказване за противозаконния и аморален съгласно Москва проект за разрушение на свързани с Втората международна война монументи от руската ера, съобщи председателката на горната камара на съветския парламент Валентина Матвиенко, представена от " Ройтерс " и Българска телеграфна агенция ".

Полският президент Анджей Дуда утвърди в понеделник законодателни промени, забраняващи насърчаването на комунизма и разпореждащи в границите на една година руски паметници, в това число свързани с Червената войска, да бъдат отстранени.

Матвиенко остро разкритикува този ход и сподели, че съветското външно министерство приготвя ответни ограничения. Москва счита дейностите на Варшава за демонстрация на пренебрежение към над 600-те хиляди руски бойци, починали при освобождението на Полша от нацистите.

Мнозина поляци обаче споделят, че преглеждат руските войски като окупатори, а не като освободители.

Руското външно министерство съобщи във вторник, че дейностите на Полша ще доведат до последствия за нея. Според него те нарушават руско-полско съглашение, в което Варшава е дала обещание да пази сходни монументи./ БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР