Русия подготвя операция под фалшив флаг, за да обвини Украйна

...
Русия подготвя операция под фалшив флаг, за да обвини Украйна
Коментари Харесай

ISW: Кремъл използва казашки организации, за да подкрепи усилията си за генериране на руски военни сили

Русия приготвя интервенция под подправен байрак, с цел да упрекна Украйна в офанзива против най-голямото нуклеарно оборудване в Европа - Запорожката атомна електроцентрала. Това се показва в отчета на Американския институт за проучване на войната (ISW), написа на страницата на InformNapalm във Facebook.

Ден преди този момент генерал-лейтенант Игор Кирилов, командващ войските за РХБЗ на русия, съобщи, че украинските сили готвят провокация в ЗАЕЦ, която да съвпадне с визитата в Украйна на генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш.

„ Брифингът на Кирилов, заздравен от изказвания на съветското министерство на защитата, съответствува със известията, че съветските управляващи са забранили на съветските чиновници в атомната електроцентрала да вървят на работа на 19 август “, означават анализаторите.

ISW обръща внимание и на изтеклите от територията на централата фрагменти, на които се вижда военна техника на окупаторите, ситуирана в непосредствена непосредственост до един от нуклеарните реактори на атомната електроцентрала.

Руските сили основават условия да провеждат провокация в централата, и да изместят осведомителния разказ, с цел да обвинят Украйна в бъдещи интервенции на територията ѝ, разясняват специалистите.

ISW разяснява още няколко основни посоки на хода на войната в Украйна:

На 18 август, за първи път от 6 юли 2022 година няма декларирани или оценени съветски териториални придобивки в Украйна.

Руски източници оповестиха за серия от неидентифицирани и непотвърдени детонации в Крим през нощта на 18 август.

Три локални източника оповестиха на Ройтерс, че най-малко четири детонации са прогърмели към авиобаза Белбек в окупирания от русия Крим, покрай Севастопол.

Назначеният от русия шеф на Севастопол Михаил Развожаев твърди, че по предварителна информация, съветските Противовъздушна отбрана са свалили украински дрон.

Разпространеното в обществените мрежи видео от огромна детонация, е от предходен удар на ВСУ от 8 август и не е от покрайнините на авиобазата.

Руски източници настояват също, че съветската Противовъздушна отбрана е свалила дрон покрай Керченския мост сред Крим и русия, а фрагментите в обществените медии демонстрират дейна въздушна отбрана в региона.

Железопътната част на Керченския мост Керч е значима цел за Украйна, с цел да наруши съветските логистични доставки към окупираната част на Украйна.

Видеоклипове в обществените мрежи демонстрираха и удари по съветска база в Нова Каховка в южната част на Херсон област в нощта на 18 август, което допуска координирана серия от украински офанзиви.

ISW не може независимо да ревизира информацията.

Украинските сили най-вероятно ще продължат акцията си за удари по съветски военни цели в окупирания от русия Крим, с цел да влошат съветските логистични качества и да нарушат маршрутите, поддържащи интервенциите на западния бряг на река Днепър.

Руските окупационни войски организираха наземни офанзиви южно от Сиверск и североизточно и южно от Бахмут. Продължават и опитите за нахлуване на север, запад и югозапад от град Донецк. Руските войски са претърпели крах в опита си за сухопътно нахлуване на Запорожката ос.

Украински публични лица потвърдиха спомагателните удари по съветска военна база и склад в Херсонска област.

Кремъл евентуално употребява казашки организации, с цел да поддържа напъните си за генериране на съветски военни сили.

Руските окупационни управляващи не престават подготовката за дълготрайна интеграция на окупираните територии на Украйна в Русия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР