Русия подготвя мащабен проект за улесняване на визовия режим Около

...
Русия подготвя мащабен проект за улесняване на визовия режим Около
Коментари Харесай

500 000 руски туристи годишно у нас

Русия приготвя огромен план за улеснение на визовия режим

Около половин милион туристи от Русия всяка година идват в България. Значителна част от тях имат недвижими парцели на бреговете – съгласно разнообразни оценки към 30 000 души. Това заяви министър председателят на Русия Дмитрий Медведев при откриването на българо-руския бизнес конгрес в региона на туризма.

Добрата туристическа инфраструктура на добра цена и климатът притеглят най-много съветските туристи. Сигурността също е доста значима линия. С една дума – тук са основани всички условия за добра и пълноценна отмора, в това число и с деца “, акцентира Медведев. Той заяви, че към 50 000 българи вървят на отмора в Русия. И Русия има какво да предложи – Олимпиада, Световно по футбол, има доста градове, където вървят туристи с изключение на Москва. Искаме за нашите български другари да разкрием цялата ни страна “, сподели съветският министър председател. Той акцентира, че най-важно за Русия е да има положително равнище на обслужване. „ Защото на някои места то е високо, само че на други - към момента не. Стараем се да се опрем на международната процедура в тази сфера. Стараем се да предложим и нови туристически направления “, уточни той.

„ Между Русия и България има туризъм и той е на много положително равнище. Нашата обща просвета и гостоприемството са основата за това “, даде оценката си съветският министър председател.

Подготвяме огромен план, който планува улеснение на визовия режим за туристи от всички страни, заяви още Дмитрий Медведев.
„ Сега осъществяваме огромен план Международна кооперация и експорт, който планува работа за улеснение на визовия режим за туристи от всички страни. Ще се занимаваме с това през есента – това е комплицирана задача. Ако приказваме за туристическия продан с Европейски Съюз, подготвени сме за най-модерни визови решения “, съобщи Медведев.
Той изясни, че Русия е преди всичко по брой Национални паркове в света. „ Територията ни е доста огромна, природата ни е богато надарила, по тази причина ще създадем каквото можем, с цел да могат повече хора да се срещнат с това “, сподели съветският министър председател.

Русия стартира да влага в екотуризъм. Една от огромните й цели е и развиване на историческия туризъм.

„ Вчера с Бойко Борисов коментирахме въпросите за връзката сред градовете ни с морски пристанища. Това в действителност е нещо значимо изключително в условия, в които съседите не спят и на драго сърце развиват такива връзки – и морски транспорти, и авиационни “, сподели Медведев.
„ Смятам, че туризмът е икономическа тенденция. Сега се откриват особени благоприятни условия и задачата ни е да се придържаме към оптимално ексцентрични подходи. Всеки, който предложи забавен туристически артикул, ще завоюва “, съобщи той.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР