Русия подготви нов учебник по история за 11. клас с

...
Русия подготви нов учебник по история за 11. клас с
Коментари Харесай

Руският учебник за настоящата война срещу Украйна е готов

Русия приготви нов учебник по история за 11. клас с публична версия за войната в Украйна, която съветските управляващи назовават " специфична военна интервенция ".

Новият учебник по история за 11. клас на съветските учебни заведения е подготвен, съобщи съветският министър на образованието Сергей Кравцов, представен от " Интерфакс ". Този учебник е квалифициран от министъра на културата Владимир Медински и ректора на МГИМО Анатолий Торкунов, заяви Интерфакс.

По думите на министъра на образованието Сергей Кравцов в учебника ще бъдат обхванати всички аргументи за началото на нахлуването на съветските войски в Украйна . Освен това в него се възнамерява да се обединят в един курс общата и съветската история , на която ще бъде отредена основна роля в учебника.

Учебникът ще бъде подготвен до идния 1 септември и че ще бъде доставен всеобщо в съветските учебни заведения до образователната 2024-2025 година

Миналата седмица съветското издание " Медиазона " прегледа новите учебници за четвърти клас по тематиката " Светът към нас " . В учебника са включени детайли от историята.

В съпоставяне с предходното издание на учебника са изчезнали препратките към Киев в параграфите за историята на Киевска Рус .

По-специално, в случай че в изданието от 2021 година се посочваше, че " Сказание за отминалите години " е написано от Нестор, духовник от Киево-Печерския манастир, то в новата версия Нестор просто е посочен като духовник. Също по този начин в остарялата версия на учебника се споделя, че княз Владимир е покръстил целия народ в Киев, а в новата версия - " в столицата ". А " след гибелта на Олег княз Игор стартира да ръководи в Киев " се трансформира в " след гибелта на Олег Русия се ръководи от княз Игор ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР