Русия поддържа продължаването на сделката на ОПЕК+ за съкращаване на

...
Русия поддържа продължаването на сделката на ОПЕК+ за съкращаване на
Коментари Харесай

Русия иска съкращаването на добива на петрол да продължи

Русия поддържа продължаването на договорката на ОПЕК+ за редуциране на добива на нефт и след март 2018 година, само че продължава да преглежда разнообразни разновидности.
Това съобщи министърът на енергетиката на Русия Александър Новак, представен от РИА Новости.
„ Виждаме, че от пазара изчезнаха към 50% от петролните ресурси, виждаме, че цената се балансира и се повиши до задоволително задоволително равнище, в региона на 60 и повече $ за барел марка „ Брент “. Инвестициите започнаха да порастват през 2017 година, а преди този момент, през 2015-2016 година, те падаха. Въпреки това, още не сме стигнали до крайните цели за балансиране на пазара и през днешния ден на практика всички са се оповестили за това, че е належащо договорката да бъде продължена в допълнение, с цел да бъдат достигнати окончателните цели. По принцип, Русия също поддържа тези оферти, само че продължаваме да преглеждаме разнообразни разновидности “, съобщи Новак.
По неговите думи елементи към продължаването на договорката ще бъдат прегледани по време на среща сред страните във Виена на 30 ноември, съобщи Фокус.
Припомняме, че ОПЕК и редица страни, които не влизат в организацията (ОПЕК+) се договориха в края на 2016 година във Виена за съкращаването на добивите на нефт до 1,8 милиона барела дневно. Споразумението се отнасяше за първото полугодие на 2017 година, само че през май беше продължено за още девет месеца – до края на март 2018 година. Въпросът за по-нататъшното продължение на договорката ще бъде разискван на 30 ноември във Виена от 24-те страни участници.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР