Русия планира за кратко да се изключи от интернет като

...
Русия планира за кратко да се изключи от интернет като
Коментари Харесай

Русия ще се изключи от интернет

Русия възнамерява за малко да се изключи от интернет като част от подготовка за бъдеща кибервойна, съобщи Би Би Си. Тестът значи, че данните, преминаващи сред съветски жители и организации в границите на страната, се резервират, само че не и на интернационално равнище.

Закон за техническите промени, нужни за без значение опериране, бе импортиран в съветския парламент предходната година. Тестът следва преди 1 април, само че точна дата не е известна. Проектозаконът, наименуван „ Национална стратегия за цифрова стопанска система “, изисква от интернет доставчиците да обезпечат връзка при положение на офанзива на непознати сили за уединяване на страната онлайн.

НАТО и съдружниците ѝ са заплашвали Русия поради хакерски атаки и друга онлайн интервенция, за която постоянно е упреквана Москва. Мерките, заложени в закона, включват основаване на лична съветска система за имена на домейните, тъй че работата на интернет да продължи при липса на връзка с основани в чужбина сървъри.

Руски медии означават, че в действителност се основава нова дублираща техническа система, както и съветската сателитна радионавигационна система ГЛОНАСС е аналог на американската GPS. Очаква се доста от ситуациите в съответния законопроект да бъдат поправени на второ четене, съобщи БНР.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР