Русия планира да запълни бюджетния си дефицит, причинен от западните

...
Русия планира да запълни бюджетния си дефицит, причинен от западните
Коментари Харесай

Москва ще облага допълнително бизнеса, за да запълни бюджетния дефицит

Русия възнамерява да запълни бюджетния си недостиг, породен от западните наказания, като наложи специфични нови налози на огромните компании, с цел да си обезпечи доходи за към 300 милиарда рубли (4 милиарда долара), разгласи финансовият министър Антон Силуанов, представен от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 9402
" Подготвят се специфични промени в данъчното облагане ", сподели той в изявление, предавано по държавната телевизия, без да дава детайлности.

Компаниите евентуално ще би трябвало да заплащат изключителни налози върху изключителните си облаги от последните години, уточни Силуанов. Газовите и петролните компании няма да бъдат облагани в допълнение.

На въпроси на публицисти, заложени след това, представителят на Кремъл Дмитрий Песков уточни, че облагането ще бъде на " доброволни начала ". " Но, несъмнено, взаимоотношенията сред водачите на страната и бизнеса не се " еднопосочна улица ", сподели той.

Миналата седмица вицепремиерът Андрей Белоусов съобщи, че управляващите водят договаряния с огромните компании по отношение на дупката в бюджета. Той уточни, че се разисква еднократен и непринуден специфичен данък.

Бюджетният недостиг на Русия през предходната година доближи 3,3 трилиона рубли и се чака да пораства през актуалната поради западните наказания върху съветския експорт на нефт и газ. Само през януари дефицитът възлизаше на 1,76 трилиона рубли, или на 60 на 100 от недостига, заложен за цялата сегашна година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР