Русия планира да построи нова космическа станция, защото настоящата Международна

...
Русия планира да построи нова космическа станция, защото настоящата Международна
Коментари Харесай

Русия планира да построи нова космическа станция

Русия възнамерява да построи нова галактическа станция, тъй като актуалната Международна галактическа станция ще издържи най-вече още едно десетилетие. Това съобщи ръководителят на съветската галактическа организация " Роскосмос " Дмитрий Рогозин в изявление за в. " Комсомолская истина ", съобщи ДПА.

Рогозин сподели, че към момента не е ясно дали новата станция ще бъде национална или интернационална. Той добави, че актуалната Международна галактическа станция ще бъде настояща за още 7 до 10 години, предава Българска телеграфна агенция.

МКС, чиито сегменти са издигнати от Русия и от Съединени американски щати, се ползваше непрекъснато през последните две десетилетия. Орбитиращата лаборатория е плод значително на американски и съветски членове на екипажа, извършващи научна изследователска активност, която не би могла да се извърши на земята. Това е единственият източник на съдействие сред тези два могъщи противника, отбелязва ДПА.

Рогозин не заяви график за построяването от Русия на новата галактическа станция. Той единствено сподели, че техническата подготовка, се допуска, че ще стартира още в този момент. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР