Русия планира да отпусне 1,4 трилиона рубли (22,7 милиарда долара

...
Русия планира да отпусне 1,4 трилиона рубли (22,7 милиарда долара
Коментари Харесай

Русия заделя 23 милиарда долара, за да подмени самолетния си парк

Русия възнамерява да отпусне 1,4 трилиона рубли (22,7 милиарда $ от суверенния си фонд, с цел да размени самолетите задгранично произвеждане с локални, съобщи Ройтерс. Наложените от Запада наказания затрудняват ремонта и поддръжката на доста модели самолети.

Авиокомпаниите ще получат средства, с цел да заменят своите самолети от моделите " Боинг " (Boeing) и " Ербъс " (Airbus) с нови съветски самолети, в това число новия суперджет на компанията " Сухой " и МС-21 на " Иркут ".

" Нашите самолетостроители ще получат обезпечени поръчки за лизинг, а самолетите ще бъдат употребени от нашите родни самолетни компании ", съобщи финансовият министър Антон Силуанов на среща на бюджетната комисия в долната камара на Народното събрание - Държавната Дума. Средствата са планувани да стигнат до 2030 година, добави източник от финансовото министерство.

Руската авиоиндустрия възнамерява да създаде 1000 самолета за този интервал, с цел да понижи зависимостта на страната от западните самолети, разгласи през септември държавният конгломерат " Ростек ".

 

    Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !  
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР