Русия планира да организира митинг в Херсон с хора, изпратени

...
Русия планира да организира митинг в Херсон с хора, изпратени
Коментари Харесай

Окупаторите в Херсон ще организират митинг с искане за отделяне от Украйна

Русия възнамерява да провежда протест в Херсон с хора, изпратени извън, които ще крещят за желанието си да се отделят от Украйна (представяйки се за локални граждани), предизвестява украинският Център за битка с дезинформацията.

Руските нашественици ще развяват съветски флагове и ще крещят апели за „ Херсонска национална република “, сходно на непризнатите Луганска и Донецка национални републики. Изпратени са рейсове и коли с „ демонстратори”. Центърът за противопоставяне на дезинформацията приканва жителите на Херсон да не се заблуждават и да не се приближават до терористите. " Украинская истина ", базирайки се на източници в Държавната миграционна работа и Съвета за национална сигурност и защита, написа, че руснаците довеждат хора от окупирания Крим в Херсон за подправен сепаратистки " протест ".

На 24 февруари съветският президент Владимир Путин във видеообръщение разгласи началото на „ специфична военна интервенция “ против Украйна. Руската окупационна войска прави набези в редица градове, убивайки доста цивилни жители. Украинските управляващи разпространиха информация, че през последната седмица президентът Володимир Зеленски се е измъкнал незасегнат от три опита за ликвидиране, заяви в. " Таймс ". Твърди се, че наемници от подкрепяната от Кремъл частна военна компания " Вагнер " и хора от чеченските спецчасти са били изпратени да убият украинския президент след началото на съветската инвазия предходната седмица.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР