Русия оценява заявленията на британския премиер Тереза Мей по случая

...
Русия оценява заявленията на британския премиер Тереза Мей по случая
Коментари Харесай

Русия: Изявленията на Тереза Мей по случая Скрипал са груба провокация

Русия прави оценка заявките на английския министър председател Тереза Мей по случая към отравянето на някогашния полковник от ГРУ Сергей Скрипал като невиждано груба провокация, която подрива основите на междудържавния разговор. Това се споделя в публикувано в сряда заявление на Министерството на външните работи на Русия, предават ТАСС и " Фокус ".
„ Оценяваме заявката на министър-председателя на Англия Тереза Мей в Народното събрание на 14 март по отношение на ограниченията за „ наказване “ на Русия под подправения претекст за присъединяване в отравянето на Сергей Скрипал и неговата щерка като невиждано груба провокация, която подрива основите на естествения междудържавен разговор сред нашите страни “, подчертаха от съветското външно ведомство.
Оттам прибавиха още, че счита за неприемливи враждебните ограничения на Лондон, в това число изгонването на 23 съветски дипломати.
„ Смятаме за изрично недопустим и неподобаващ обстоятелството, че държавното управление на Англия в своите неблаговидни политически цели отиде към по-нататъшно съществено изостряне на връзките, обявявайки редица враждебни ограничения, в това число изпъждане от страната на 23 съветски дипломати “, подчертаха от съветското министерство.
В заявката се отбелязва, че държавното управление на Англия е направило избор да се конфронтира с Русия, отказвайки се от следствие и задействане на откритите интернационалните формати по делото на някогашния полковник от ГРУ Сергей Скрипал.
„ Вместо да приключи личното си следствие и да задейства откритите интернационалните формати и принадлежности, в това число в границите на Организацията за възбрана на химическото оръжие, за което ние бяхме подготвени, английското държавно управление направи избор да се конфронтира с Русия “, се споделя в заявката.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР