Русия оценява задържането в Косово на дипломати, сред които руски

...
Русия оценява задържането в Косово на дипломати, сред които руски
Коментари Харесай

Русия: Задържането в Косово на дипломати е пренебрежение на международното право

Русия прави оценка задържането в Косово на дипломати, измежду които съветски жител, като цялостно неуважение на интернационалното право и счита, че Организация на обединените нации би трябвало да формулира позицията си по въпроса, защото от решителността й зависи стабилността на Балканите.

Това съобщи през днешния ден ръководителят на съветската Държавна дума Вячеслав Володин, който приказва пред депутатите от сръбската Народна скупщина, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

Заедно с вас осъждаме провокациите против сърбите в Косово, съобщи Володин, като окачестви нахлуването на косовски специфични елементи в Северно Косово на 28 май като " провокативна стъпка, ориентирана към застрашаване на сърбите, и определяне на надзор над тези региони по силов метод ".

Русия преглежда задържането в Косово на дипломати, измежду които съветски жител, като цялостно неуважение на интернационалното право. Организация на обединените нации би трябвало да формулира позицията си по въпроса и от нейната увереност и съответни дейности зависи освен престижът й, само че и мирът на Балканите, сподели ръководителят на съветската Държавна дума.

Русия счита за неприемливо държанието на Европейски Съюз и Съединени американски щати по косовския въпрос и смята, че това е довело до усилване на напрежението на Балканите. Смятаме, че това подкопава дългогодишната работа на интернационалната общественост за мирното разрешаване на проблемите на Балканите, акцентира той.

Освен това съгласно Володин неналичието на съответна реакция от страна на Европейски Съюз на провокационните дейности на косовските албанци слага под подозрение способността на Европейски Съюз да бъде медиатор в разговора сред Белград и Прищина.

Разрешаване на косовския проблем може да бъде реализирано единствено посредством разговор въз основата на решения на Организация на обединените нации. Търсенето на решение на косовския проблем безспорно може да стане единствено посредством разговор въз основата на взети решения в Организация на обединените нации, на първо място въз основата на резолюция 1244 на Съвета за сигурност, добави ръководителят на съветската Дума.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР