Русия оценява подкрепата на Германия за строителството на газопровода Северен

...
Русия оценява подкрепата на Германия за строителството на газопровода Северен
Коментари Харесай

Въпреки санкциите: Германия и Русия с рекордна търговия

Русия прави оценка поддръжката на Германия за строителството на газопровода „ Северен поток-2 “, обсъждан от Берлин като комерсиална самодейност. Това е декларирал министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров в границите на срещата си с немския си сътрудник Хайко Маас в Москва, предава TACC, представена от Фокус.

„ Оценяваме обстоятелството, че немското държавно управление продължава да поддържа построяването на газопровода „ Северен поток-2 " и го смята за комерсиална самодейност, ориентирана към диверсификация на маршрута за доставка на природен газ и в последна сметка – за повишение на енергийната сигурност на европейския континент ", акцентира Лавров.

Ръководителят на съветската дипломация изразил удовлетворение от развиването на двустранните търговски и стопански връзки. „ Въпреки спиралата на глобите, Берлин остава наш значим търговски и стопански сътрудник. В интервала януари-октомври размерът на взаимната търговия нараства с повече от 23% в съпоставяне със същия интервал на предходната година и доближи до 49,8 милиарда $ “, допълнил Лавров.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР