Русия отпуска $1 млн. долара на Световната здравна организация (СЗО)

...
Русия отпуска $1 млн. долара на Световната здравна организация (СЗО)
Коментари Харесай

Русия предоставя $1 млн. на СЗО за борба с коронавируса

Русия отпуска $1 млн. $ на Световната здравна организация (СЗО) за битка с ковид, заяви ТАСС. Също по този начин страната ще покрие разноските в размер на повече от 61,4 млн. рубли (към $805 000) за доставката в редица други страни на средства за диагностициране на инфекцията. Съответната заповед на държавното управление на Руската федерация е оповестена през днешния ден на формалния портал на Кремъл за правна информация.

" Отделяме от федералния бюджет за 2020 година еднократна доброволна целева вноска на СЗО за използване на ограничения за битка с новата коронавирусна зараза в размер до един милион $ ", се споделя в документа.

Със същото разпореждане държавното управление отпуска въпросните над 61,4 млн. рубли за финансиране на разноските на Държавния теоретичен център " Вектор " и Централния проучвателен институт по епидемиология. На съветското външно министерство е предоставено да осведоми секретариата на СЗО и държавните управления на страните получатели за решението за даване на съветската помощ.

Според друго разпореждане в интервала 2020-2021 година Русия ще отпусне " до $1,01 млн. " за заплащане на целева вноска към СЗО " за реализация на план за увеличение на размера и качеството на здравната информация на съветски език ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР