Русия отправи специална похвала към Съвета на Европа - промяна

...
Русия отправи специална похвала към Съвета на Европа - промяна
Коментари Харесай

Москва смекчи тона към Съвета на Европа

Русия насочи специфична хвалба към Съвета на Европа - смяна на тона, която демонстрира, че тя желае да остане в тази институция, даваща достъп до Европейския съд за правата на индивида, съобщи Франс прес, отбелязвайки, че има заплаха от изключване на Москва.

Очаква се съветският външен министър Сергей Лавров да участва през днешния ден и на следващия ден на годишната среща на комитета на министрите на Съвета на Европа в Хелзинки, което се провежда в основен миг от рецесията сред Москва и организацията.

" Русия се интересува от опазването и усилването на Съвета на Европа като една от най-уважаваните интернационалните организации на европейския континент ", съобщи съветското външно министерство в официално съобщение. В него се показва, че срещата в Хелзинки ще изиграе " решителна роля в бъдещето на Съвета на Европа ".

В официалното съобщение на съветското министерство се акцентира, че присъединяване на Москва в Европейския съд за правата на индивида (ЕСПЧ) е асъдействало " значително " за възстановяване на съветската правосъдна система, на системата за излежаване на наказванията, както и в региона на спорта.

Русия е член на Съвета на Европа от 1996 година, само че след анексията на Крим Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) лиши съветските представители от право на глас. В резултат над половината съдии от Европейски съд по правата на човека и комисарят по правата на индивида бяха определени без Русия. От 2017 година Москва замрази своя вноска в бюджета на Съвета на Европа, равняваща се на 33 милиона евро (7 на 100 от бюджета на организацията), а съветските представители не посещават съвещанията на ПАСЕ.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР