Русия отправи косвено покана към Албания и Северна Македония да

...
Русия отправи косвено покана към Албания и Северна Македония да
Коментари Харесай

Москва кани Скопие и Тирана в Евразийския съюз

Русия насочи индиректно покана към Албания и Северна Македония да се причислят към Евразийския съюз, откакто Европейски Съюз отсрочи решението си за присъединението им.  " Албания и Северна Македония ще бъдат по-добре разбирани в Евразийския стопански съюз, а не в Европейски Съюз ", сподели непрекъснатият представител на Русия в ЕС Владимир Чижов на конгрес на Евразийския съюз във Верона, представен от  " Газета експрес ".  " Убеден съм, че страните, които са кандидатки за участие в Европейски Съюз и неотдавна получиха отвод от Брюксел, могат да се възползват от Евразийския съюз ".

До държавното управление не е дошла никаква покана за участие на Македония в Евразийския стопански съюз (ЕАИС), заяви министър председателят Зоран Заев на конференция, представен от скопската тв „ Канал 5 “. " Вероятно има някаква защитна мембрана, стена към държавното управление, тъй че е мъчно да стигне такава покана. Защото и през разум не ни е минавало такова нещо. Не, няма такава покана и се надявам, че няма да дойде “, съобщи Заев в отговор на въпрос дали страната е получила покана за присъединение към ЕАИС.

Основни моменти в Преспанския контракт, подписан с Гърция за промяната на името на Северна Македония, няма по какъв начин да се изпълнят, предизвести Заев в изявление за " Евронюз ".  " Определени глави ще бъдат замразени, тъй като не може да се приложат. Ще опитаме да ги използван, само че те са свързани ". Гръцки специалисти разясняват, че става дума главно за вътрешната приложимост на името на Северна Македония, наричала се единствено Македония допреди подписването на контракта. Пълното въвеждане на името за вътрешна приложимост ( " алена линия " на Атина, която Скопие прие) е обвързано с началото на договаряния за участие в Европейския съюз, против което Франция оказа опозиция този месец. Мярката бе вид гаранция, че Гърция няма да блокира договарянията.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР