Русия отправи искане към Съвета за сигурност на ООН да

...
Русия отправи искане към Съвета за сигурност на ООН да
Коментари Харесай

Опит да обвини Украйна. Русия поиска заседание на Съвета за сигурност на ООН заради АЕЦ Запорожие

Русия насочи искане към Съвета за сигурност на Организация на обединените нации да организира съвещание във вторник по отношение на обстановката в АЕЦ " Запорожие " , Радио Свобода, базирайки се на съветски държавни медии.

По-рано в понеделник Русия и Украйна в региона на електроцентралата, която беше окупиран от Русия през март.

" Това е следващият обезверен опит на съветската делегация да употребява инструментите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, с цел да провали, първо, плануваното за 24 август съвещание, и второ, да упрекна Украйна в обстрела на АЕЦ-а, който самата Русия постоянно прави ", споделиха от непрекъснатата задача на Украйна в Организация на обединените нации, представени от организация Укринформ.

В сряда, 24 август Съветът за сигурност на Организация на обединените нации би трябвало да организира съвещание, отдадено на необятен кръг от въпроси, свързани с последствията от войната на Русия против Украйна.

По-рано в понеделник генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш сподели пред Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, че ангажирането с разговора и с разсъдъка, което докара до неотдавнашното съглашение за възобновяване на доставките на зърно и торове от Украйна и Русия, би трябвало да бъде приложено към " сериозната обстановка " с най-голямата в Европа Запорожка АЕЦ, където продължаващите обстрели и боеве в региона ѝ провокираха опасения от нуклеарна злополука.

През последните седмици централата неведнъж беше обстрелвана. Украйна упреква съветските сили за това и приканва за завършек на " нуклеарния гнет ". Руската страна отхвърля обвиняването и твърди, че обстрелът е осъществен от украинската войска. В същото време Русия отхвърли предлагането за основаване на демилитаризирана зона към АЕЦ.

От 4 март АЕЦ " Запорожие " е окупирана от съветските войски.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР