Русия отменя визовия режим за Грузия, съобщава ТАСС. От 15 май

...
Русия отменя визовия режим за Грузия, съобщава ТАСС.
От 15 май
Коментари Харесай

Русия премахва визите за грузинци

Русия анулира визовия режим за Грузия, оповестява ТАСС.

" От 15 май 2023 година грузинските жители ще могат да влизат и излизат от Руската федерация, без да получават визи въз основа на настоящи документи за идентичност, като се изключи жителите, влизащи в Русия за работа или за интервал над 90 дни за краткотрайно престояване в Русия , в това число за приемане на обучение ", се показва в декрет, подписан от съветския президент Владимир Путин.

С различен президентски декрет се анулира възбраната за полети на съветски самолетни компании до Грузия и за продажба на туристически пакети до страната, която беше в действие от 2019 година

Визовият режим с Грузия беше въведен с решение на съветските управляващи през 2000 година Въпреки това Грузия анулира условието за визи за руснаците през 2012 година Съгласно грузинското законодателство съветските жители могат да посещават Грузия без визи и да остават там до една година.
 Опашки на границата сред Русия и Грузия Обновена
Опашки на границата сред Русия и Грузия

Цените на самолетните билети до Турция скочиха неимоверно

Дипломатическите връзки сред двете страни бяха прекратени от Тбилиси през 2008 година, откакто Русия призна независимостта на Абхазия и Южна Осетия.

Грузинският президент Саломе Зурабишвили обаче предизвести, че решението на Русия за отпадане на визовите условия за жителите на Грузия ще провокира напрежение измежду политическите сили в страната ѝ.

" Това ще подхрани известно напрежение . Все отново съм уверена, че това няма да провокира напрежение в обществото, а ще получи доста огромен отзив от хора, осъзнаващи, че когато Русия подхваща сходни стъпки, тя го прави, водена от личните си ползи ", посочи Зурабишвили на брифинг.

Тя акцентира, че премахването на визовите условия за грузинци е недопустимо, несвоевременно и несвоевременно.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР