Русия откри огън с артилерия, ракетни установки и танкове около

...
Русия откри огън с артилерия, ракетни установки и танкове около
Коментари Харесай

Войната! Украйна е засегната от широкомащабен руски обстрел 


Русия откри огън с артилерия, ракетни установки и танкове към втория по величина украински град Харков и обстрелва градове в източната част на страната, заяви генералният щаб на Украйна в понеделник след удара, при който починаха 18 души в жилищна постройка.

При ракетния удар по пететажния жилищен блок в град Хасив Яр в събота вечерта две дузини хора също бяха затрупани в руините. Спасителите са открили гласова връзка с двама души, намиращи се под отломките, оповестиха от службата за незабавна помощ, съобщи "Ройтерс ".

Ракетната офанзива е част от устрема на Русия да завладее цялата Донецка област, която съставлява част от индустриалния район Донбас в източната част на страната дружно с Луганска област, където Москва разгласи победа по-рано този месец.

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че Русия е направила 34 въздушни удара от събота насам, а началникът на щаба му Андрий Ермак съобщи, че Москва би трябвало да бъде оповестена за държавен спонсор на тероризма поради взривяването на жилището.

При обособен случай жилищен блок в Харков, в североизточната част на страната, само че отвън Донбас, е бил изумен от ракета през нощта, само че не се оповестява за жертви, оповестиха управляващите и прибавиха, че е било изумено и учебно заведение.

Москва отхвърля да атакува цивилни жители, само че украинските градове, села и селища са в руини след съветския обстрел от нахлуването на 24 февруари насам, а мазетата и бомбоубежищата са единственото безвредно място за тези, които са останали.

В неделя спасителите в Часив Яр използваха кран, с цел да издигнат бетонна плоча, и използваха ръцете си, с цел да копаят през отломките, до момента в който зашеметените поданици, оживели след офанзивата, прибираха персонални движимости и разказваха истории за бягството си.

Една жена е била забелязана да излиза от разрушената постройка, носейки дъска за гладене под мишница, чадър и найлонова торба за извършване на покупки. Други просто следиха избавителните действия, страхувайки се от най-лошото, до момента в който мъртвите бяха изнасяни.

"Изтичахме в мазето, имаше три удара, първият някъде в кухнята ", сподели жителка, която уточни името си като Людмила.

ОЩЕ Пожарна охрана ТЕМАТА
Петнадесет жертви на съветски ракетен удар в Украйна
От тези три града зависи кой ще овладее Донбас
Може ли да се дефинира какъв е броят на починалите в Украйна?
"Вторият, даже не си припомням, имаше гръмотевица, тичахме към втория вход и след това напряко в мазето. Седяхме там цяла нощ до тази заран ". Друга оживяла, която уточни името си като Венера, сподели, че е желала да избави двете си котенца.
"Хвърлиха ме в банята, беше цялостен безпорядък, бях в потрес, цялата в кръв ", сподели тя, плачейки. "Когато излязох от банята, стаята беше цялостна с парчета, три етажа бяха паднали. Така и не открих котенцата под отломките. "

Руският президент Владимир Путин назовава спора "специална военна интервенция " за демилитаризиране на прилежаща Украйна и отърваването ѝ от националистите. Украйна и западните ѝ съдружници настояват, че войната на Путин е присвояване на земя в имперски жанр и упрекват силите му във военни закононарушения.

В най-големия спор в Европа след Втората международна война са убити хиляди хора, градове и селища са превърнати в руини, а повече от 5, 5 милиона украинци са напуснали страната си.

Вълна от бомбардировки

Генералният щаб на Украйна съобщи в понеделник, че съветските сили са почнали вълна от бомбардировки в източната част на страната, защото се пробват да поемат контрола над целия Донбас - район, отчасти следен от подкрепяните от Русия сепаратисти от 2014 година насам.

Тя съобщи, че широкомащабният обстрел е равностоен на подготовка за усилване на военните дейности.

След като превзеха Луганска област, съветските сили в този момент се концентрират върху поемането на контрола над Донецк на юг.

В понеделник осведомителна организация ТАСС цитира сепаратистки представители и източник от Луганск, съгласно които съветските и подкрепяните от тях сили са поели контрола над три села в Донецка област.

Русия се отхвърли от ранно нахлуване към столицата Киев пред лицето на яростна опозиция, подкрепена от западни оръжия.

В неделя украинският вицепремиер Ирина Верешчук предизвести цивилните жители в окупираната от Русия Херсонска област в южната част на страната да се изтеглят незабавно, защото силите на Киев приготвят контраофанзива там. Тя не уточни периоди за деяние.

"Знам сигурно, че там не би трябвало да има дами и деца и че те не би трябвало да се трансформират в жив щит ", сподели тя по националната телевизия.

"Ройтерс " не съумя да ревизира без значение известията за бойното поле.
ww. dnes. bg/

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР