Русия отхвърля обвиненията, че Москва използва газ или петрол като

...
Русия отхвърля обвиненията, че Москва използва газ или петрол като
Коментари Харесай

Песков: Кремъл отхвърля обвиненията за използване на нефт и газ като политическо оръжие

Русия отхвърля обвиняванията, че Москва употребява газ или нефт като " оръжие за политически напън " и остава в положение да подсигурява енергийната сигурност на Европа. Това сподели пред публицисти в петък прессекретарят на съветския държавен глава Дмитрий Песков, предава ТАСС.

" Напълно отхвърляме всевъзможни подмятания или директни изказвания, че съветската страна употребява газ или нефт като оръжие за политически напън. Това не е по този начин. Русия е в положение да подсигурява, че няма да стремглави сметки за ток, топлота и впрочем, които в този момент получават данъкоплатците в европейските страни “, добави още Песков.

Коментирайки обстановката към турбината за газопровода " Северен поток ", която не беше върната от ремонт от Канада, Песков сподели, че доставката на този елемент в Германия ще усили размера на доставките на газ по газопровода.

„ Има избрана рутинна работа по газопроводите, тези работи се правят всяка година, никой не е измислил нови типове работа, в случай че тази турбина пристигна след ремонт, да, това ще усили размера доставки на газ “, разяснява Песков.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР