Русия отхвърли призивите на членове на Съвета за сигурност (СС)

...
Русия отхвърли призивите на членове на Съвета за сигурност (СС)
Коментари Харесай

Остър конфликт между Холандия и Русия в СС на ООН заради MH17

Русия отхвърли апелите на членове на Съвета за сигурност (СС) на Организация на обединените нации да признае отговорността си за злополуката на полет MH17 откакто интернационално следствие заключи, че ракета на съветската войска е свалила самолета над Украйна през 2014 година, съобщи БГНЕС.
По време на съвещание на Съвета за сигурност за Украйна, холандският министър на външните работи Стеф Блок предизвести Москва да приема резултатите от това следствие, съгласно които малайзийският аероплан е бил свален от ракета " Бук " с генезис от 53-та бригада на противовъздушните сили, основана в Курск.
" Никой не може да беседва на езика на ултиматуми с Русия. Не можем да приемем голословните заключения на JIT (екипът от проверяващи, воден от Холандия) ", реагира съветският представител в Организация на обединените нации Василий Небензя.
В отговор на съветския посланик холандският министър направи оценката, че причините му не са нищо ново и още веднъж предизвести Русия да работи дружно с Холандия и Австралия, с цел да разпознава виновниците. А украинският външен министър Павло Климкин разгласи, че идващия месец страната му ще даде на Международния съд на Организация на обединените нации документи, с цел да покаже, че Русия нарушава конвенциите за битка с тероризма.
Всичките 298 души на борда на аероплан " Боинг " на " Малайзийски авиолинии " (Malaysia Airlines ), пътуващ за Куала Лумпул от Амстердам, починаха, откакто машината беше свалена от ракета над Украйна в територия, следена от сепаратистите.
Междувременно Русия предложи на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации да одобри заявление в поддръжка на Минските договорености за урегулиране на спора в източната част на Украйна. Според непрекъснатият представител на Москва в Организация на обединените нации Василий Небензя Русия е заинтригувана от прекратяването на кръвопролитията в Донбас повече от всички. Предложението е да се показва още веднъж цялостна поддръжка на резолюция 2202 от 2015 година, определяща комплекса от ограничения за осъществяване на Минските договорености като път за решение на спора.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР