Русия отхвърли призива на германския канцлер и френския президент за

...
Русия отхвърли призива на германския канцлер и френския президент за
Коментари Харесай

Русия не смята да освобождава украинските моряци

Русия отхвърли апела на немския канцлер и френския президент за неотложно освобождение на украинските моряци, арестувани при случая в Керченския пролив в края на ноември. Еманюел Макрон и Ангела Меркел приканиха също по този начин Москва да подсигурява свободното съдоплаване през пролива.
Русия твърди, че продължава да подсигурява свободното съдоплаване през Керченския проток в сходство с руско-украинските съглашения, вътрешното законодателство и интернационалните правила. Отчитат се, несъмнено, действителните опасности за сигурността, заканите и вероятните провокации от страна на Украйна и нейните западни другари, се показва в позиция на съветското министерство на външните работи.

Припомняме, че на 25 ноември в региона на Керченския проток съветските гранични управляващи задържаха три украински военни кораба с 24 души на борда. Моряците са упрекнати в нелегално прекосяване на съветската държавна граница, за което наказателният кодекс планува до шест години затвор. Съдът им наложи мярка за неотклонение " задържане под стража " до 25 януари, осведоми БНР.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР