Русия отхвърли обвиненията в някои западни медии за евентуално участие

...
Русия отхвърли обвиненията в някои западни медии за евентуално участие
Коментари Харесай

Русия отрича участие в отравяне на неин бивш шпионин

Русия отхвърли обвиняванията в някои западни медии за вероятно присъединяване в нападение против нейния някогашен разузнавач Сергей Скрипал.

Обвиненията за присъединяване на Москва във допустимо отравяне на някогашния попковник от Главното разузнаватепно управпение (ГРУ) Сергей Скрипал не са закъснели, съобщи пред публицистите прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков, представен от РИА Новости и Фокус.

"Не мога да разясня това. Както се споделя на съветски, не ни накараха да чакаме дълго. Разбирам, че това не се превежда песно на ангпийски, само че, въпреки всичко... ", съобщи Песков, отговаряйки на въпрос по какъв начин се отнасят в Кремъл към мненията в западните медии, че Русия е взела участие в случая.

Той акцентира, че Кремъл не разполага с никаква информация във връзка на това, с какво се е занимавал Скрипал и с какво може да е обвързвана трагичната обстановка.

"Вие знаете по какъв начин той се оказа на запад, в следствие от какви дейности и решения. Няма да го дублирам ", добави прессекретарят на Путин, като означи, че Москва постоянно е подготвена за сьтрудничество в следствието.

През 2006 година Скрипал беше наказан в Русия на 13 години отнемане от независимост за шпионаж в интерес на Лондон, напомня РИА. Той се оказа във Англия четири години откакто беше опрощение и обменен за 10 души, арестувани в Съединени американски щати.

В понедепник на Скрипал и на младата жена, която е била с него, им е прилошало на пейката пред търговски център в Солсбъри. Според данни на медиите 66-годишният Скрипал сега е в интензивното поделение на болница, а неговата 33-годишна спътница също се намира в сериозно положение. Впоследствие Би Би Си заяви, че съпътстващата го жена е щерка му Юлия.

На мястото на случая полицията е разкрила незнаен предмет, който е бип видян и спретнат от попицията. Към момента не е известно какво вещество е провокирало отравянето.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР