Русия отбеляза с военни паради в 28 града 77-годишнината от

...
Русия отбеляза с военни паради в 28 града 77-годишнината от
Коментари Харесай

Военни паради за Деня на победата

Русия означи с военни паради в 28 града 77-годишнината от успеха във Втората международна война. За първи път на Червения площад бяха показани 122-милиметровите реактивни системи за залпов огън " Торнадо-Г ". Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че тази година на събитието не е поканен нито един задграничен водач, тъй като годишнината не е юбилейна.

В Херсон за пръв път се организира шествие в памет на героите от Великата Отечествена война, заяви РИА Новости. Владимир Салдо, началник на регионалната администрация, поздрави участниците в " Безсмъртния полк ", събрали се в Парка на славата. Пред паметника на починалите е имало почетен часовой. В края на април администрацията на Херсон подреди да се възпламени още веднъж Вечният огън, изключен от киевските управляващи през 2014 година
По мотив годишнината от успеха над нацистка Германия във Втората международна война украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че страната му ще победи Русия и няма да отстъпи никаква територия, предадоха международните организации.

" В Деня на успеха над нацизма ние водиме война за нова победа. Пътят е сложен, само че нямаме подозрение, че ще победим ", уточни той. " Горди сме с предшествениците си, които дружно с други народи в антихитлеристката коалиция са победили нацизма. Няма да позволим на никого да анексира тази победа, няма да позволим да бъде присвоена ", съобщи Зеленски.

В Полша протестиращи заляха с алена багра съветския дипломат при поднасянето на цветя на мемориала на починалите руски воини във Варшава. Сергей Андреев, брачната половинка му и съпътстващите ги дипломати били атакувани и не им разрешили да стигнат до паметника. Пристигналата след минути полиция оградила дипломатите и им помогнала да стигнат до колите си. Според представителя на съветското външно министерство Мария Захарова това деяние съставлява следващото доказателство за " курса на Европа към реинкарнацията на фашизма ".
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР